De Oikos Online redactie ’16 – ’17 bestaat uit:

 

Renske van Genderen

Beste lezer,
Mijn naam is Renske van Genderen, ik ben 18 jaar en eerstejaars student Sociale Geografie en Planologie. Mijn roots bevinden zich in het altijd zonnige Eindhoven (ja, we zijn de gekste), maar ik doe zeer mijn best om te integreren in het iets minder zonnige Utrecht. Buiten Oikos Online zal je mij dit jaar ook nog vinden bij de Jaarboekcommissie, waar ik onder andere achter mensen aan ga die een stukje voor het jaarboek moeten schrijven en zorg ik ook nog voor een puike selectie aan foto’s.renske

Naast het studeren, werk ik als bakker bij Albert Heijn waar ik met veel plezier broodjes bak, stokbroden snijd en middelbare scholieren hun frikandelbroodjes inpak. Het zuurverdiende geld wat ik hiermee binnenkrijg, wordt vooral gespendeerd aan platen, concerten, festivals en pizza. Ook is gitaar spelen een dure hobby, maar ja je moet er wat voor over hebben om je huisgenoten mateloos te kunnen irriteren. Verder koester ik een grote liefde voor katten en ben ik dan ook dolblij als ik mijn eigen katers weer zie in de weekenden dat ik naar het thuisfront ga.

Zelfs na urenlang peinzen, ben ik er nog steeds niet uit waar ik precies over zal gaan schrijven. Ik kan echter wel beloven dat ik iedere keer zal proberen jullie beeldschermen te vullen met mijn meest interessante hersenspinsels.

Femke Borgers

Hoi! Ik ben Femke, 18 jaar (bijna 19) en inmiddels al weer tweedejaars SGPL in het mooie Utrecht. Een jaar geleden heb ik mijn mooie Vogelaarwijk Overschie in Rotterdam ingeruild voor het pittoreske , maar ook verre Zuilen. Fietsen naar de Uithof beschouw ik dan ook als sport, want het duurt aardig lang voordat je er bent. Zeker als je op de Amsterdamsestraatweg terecht komt in een horde bakfietsmoeders, of erger: mensen die in de fietsers spits tegen de richting in fietsen.femke

Elke donderdagavond vind je mij in Parnassos, waar ik zing in het Utrechts Studenten Koor en Orkest, ofwel USKO. Ik hou heel erg van muziek: je vindt mij vaak met koptelefoon op of oortjes in, bij mij staat er altijd muziek op. Naast muziek luisteren speel ik sporadisch gitaar en ukulele, en wilde ik dat ik cello kon spelen.  Verder word ik enthousiast van foute Noorse kersttruien, verzamel ik (interessante) stenen van overal waar ik naar toe reis, en bak ik graag een taart of twee. Binnen het studiegebied ben ik erg geïnteresseerd in politieke geografie, veel dat met milieu te maken heeft en interessante maatschappelijke vraagstukken. Mijn artikelen zullen dan ook vaak over dit soort onderwerpen gaan, of over andere dingen die ik tegenkom en interessant vind. Ik heb er zin in!

Suzanne Akkerhuissuzanne

Hey! Ik ben Suzanne, 18 jaar oud en eerstejaars SGPL studente. Ik woon al zeker een maand of twee in Utrecht in een gezellig studentenhuisje, maar ik kom uit Barendrecht (oftewel ‘Rotterdam, maar dan zeg maar net niet’). Vroeger wilde ik altijd journaliste worden, en verhalen vertellen vind ik nog steeds een van de meest fantastische dingen ooit. Dat doe ik graag door te schrijven en muziek te maken. Graag tokkel ik wat weg op gitaar en piano terwijl ik daar vals bij zing. Ook vind ik alles wat met kunst te maken heeft is dubbelop  super! Laat mij los in een willekeurig museum en ik ben zo een paar uur zoet. Toch ben ik juist sociale geografie en planologie gaan studeren. Mondiale ontwikkelingen zijn voor mij de prachtigste verhalen.                                  

Verder heb ik nog een grote liefde voor koffie, reizen en hangmatten (het liefst alles tegelijkertijd). Om lekker crea-bea bezig te blijven en misschien een deel van die kinderdroom in leven te houden schrijf ik dit jaar dus voor Oikos. Ik hoop dat ik jullie kan boeien met mijn kleine verhaaltjes over de grote wereld en ik heb er in ieder geval super veel zin in! Groetjes!

Jade van den Akker

Lieve lezers,
Ik ben Jade van den Akker en als je mij aanspreekt in de gangen van het Ruppert, spreek mijn naam dan uit als Djeet en niet als Ja-duh. Ja inderdaad, met deze zin ben ik vorig jaar ook mijn voorstelstukje begonnen, want dit jaar ben ik voor de tweede keer trots lid van de Oikos-redactie. Jullie kennen mij misschien van “Tinder gone wrong for Jade” en “Omdat je geen blond haar hebt en wij wel. Dat past niet bij elkaar”. Vorig jaar startte ik zonder verwachtingen aan het Oikosavontuur, maar om er voor te zorgen dat ik meer van het kaliber van bovenstaande artikelen kan schrijven en  vooral ook om te voorkomen dat ik dit jaar weer op de valreep opnieuw onzin als: “Wat te doen op Koningsdag: De vaagste tradities in Nederland” moet publiceren, is mijn motto dit jaar: kwaliteit boven kwantiteit.jade

Voor degenen die mij nog niet kennen: ik ben een derde-jaars SGPL-student (duh..) en heb ruim tweeëneenhalf jaar geleden het kleine Dronten ingeruild voor het altijd gezellige Utrecht Overvecht. Voor een ieder die niet weet waar Dronten ligt heb ik hier een aantal steekwoorden: Flevoland, Flevopolder (a.k.a., het  deel van Flevoland waar men wel openbaar vervoer kent, wat jullie is onthouden in het Inleiding Planologie atelier) , Walibi, Lowlands en voor de echte schaatsliefhebber ook FlevOnIce. De oplettende lezer is het opgevallen dat ik nog aan mijn nieuwe motto moet werken, want ook dit komt uit mijn voorstelstukje van vorig jaar.

Naast het toevoegen van ‘schrijven voor de Oikos’ is er aan mijn toch al korte lijstje met hobby’s niets nieuws toegevoegd sinds vorig jaar. Ik ben inmiddels gestopt pogingen te wagen om mezelf naar de sportschool te slepen, de tijd die ik daardoor over heb steek ik in het lezen van een goed boek of het kijken van slechte TV-programma’s zoals: ‘Say yes to the dress’ of ‘Teen Mom OG’. Ik vind ‘winkelen’ of ‘leuke dingen doen met vriendinnen’ geen hobby en daarom blijft het lijstje hobby’s zo kort. Wel hier nog een lijstje met dingen waar ik een hekel aan heb: superfoods, hashtags als #thinspiration #fitgirls #motivation & #healthychoices en zoals sommigen al eens hebben kunnen lezen: May-Britt Mobach. Als je denkt: ‘Wat is zij negatief’, dat klopt en als je me wilt opvrolijken dan hier nog wat steekwoorden (let op, dit is iets anders dan hobby’s): mode, geld om dat van te betalen, avonden met vriendinnen, de recepten van mijn moeder, Javier Guzman, Louis Theroux, de facebookpagina ‘Lieve Syl’,  schuurfeestjes, tentfeestjes, het liedje met de titel ‘feesttent’ en  V.U.G.S.-feestjes. En mocht je me ooit tegenkomen op een van die feestjes, bied me dan een sprite aan, ik drink geen alcohol.

Yannick Bouten

Goeiendaag beste lezers en medestudenten,

Mijn naam is Yannick Bouten en ben sinds kort ook lid van de Oikos Online Redactie. Ik ben afkomstig uit Roermond in Midden-Limburg, een stad die vooral het nieuws haalt met de woorden “Designer Outlet Center” en “Vriendjespolitiek” (Voor wie nu geen idee heeft waar ik het over heb ga ik dit in de toekomst misschien wel een keertje uitleggen in een artikel). Dit is mijn eerste jaartje van de studie SGPL en ben naast Oikos Online ook commissielid voor de Sjaarsraad, wat ik ook nog steeds met heel veel plezier doe naast het studeren. Omdat het toch zooooo Gezellig is in Limburg (en vooral doordeweeks) heb ik dit zonnige walhalla nog niet verlaten om naar de bewoonde wereld van Utrecht te trekken maar hoop dit op termijn alsnog te doen.

Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan het kijken van Netflix (want ja moet toch iets te doen hebben in de trein naar huis) en ben ik niet te beroerd om ook eens een keer een niet studie gerelateerd boek open te doen. In het weekend ben ik meestal wel in de kroeg te vinden om te poolen met vrienden, of gewoon lekker lui voor m’n Playstation 4.

Ik ben heel erg geïnteresseerd in wat er speelt in de wereld en ga daarnaast ook heel graag op reis. Ik hoop dan ook het lijstje van landen die ik reeds bezocht heb (zoals Canada, Singapore, Maleisië, IJsland en Israël) de komende jaren nog wat verder uit te breiden, al denk ik dat met de jaarlijkse Buitex dat niet zo’n probleem hoeft te zijn.

Als lid van Oikos Online hoop ik deze interesse op een zinnige (of juist totaal onzinnige) manier met jullie te delen. Hoe ik dit precies in ga vullen of wat jullie verder van mij kunnen verwachten is ook voor mij nog een mysterie, maar ik ga voor nu maar uit van deze oud-Limburgse wijsheid: Kump Good (oftewel in begrijpbaar Nederlands: Dat komt wel goed).

Demi van Weerdenburg

Hoi!
Mijn naam is Demi, 21 jaar oud en dit jaar loop ik als masterstudente Urban Geography rond op de Uithof. Dat is ontzettend leuk en interessant – maar af en toe best zwaar. Gelukkig woon ik in Utrecht in mijn paleisje op het Loo(plantsoen) waar ik een beetje kan bijkomen. Zelf kom ik uit Kudelstaart, een klein plaatsje onder de rook van Amsterdam. Mijn dorpje ligt volgens Amsterdam Marketing aan het ‘Lake of Amsterdam’ en dat vond ik zo merkwaardig dat ik daar mijn bachelor thesis over geschreven heb. Want ten eerste ligt het meer helemaal niet aan Amsterdam, en tweede doe je er belachelijk lang over met het ov om daar te komen!

demiNaast dat studeren, verkoop ik rookworsten in de HEMA en ben ik redacteur bij het sociaalgeografisch tijdschrift AGORA. Als ik ooit tijd heb voor hobby’s zou ik willen dat ik net zo goed taarten kon bakken als de winnaars van Heel Holland Bakt (maar ach, mijn huisgenootjes vinden het lekker). Schrijven doe ik al een lange tijd, alleen dat boek komt er maar niet van! Blij word ik van lijstjes en kaarten, geografische feitjes, lezen en schrijven, festivals en concerten, van lekker koken en eten, citytrips maar ook van chillen met goede series en gezellige avondjes met vrienden! Oh, en ik heb een mooie fotocamera gekocht, dus foto’s maken behoort tot een van mijn nieuwe hobby’s.
    Nu zal je wel denken ‘huh zit ze nog stééds bij de Oikos commissie?’. Ja dat klopt, ook dit (derde!) jaar ga ik weer met plezier schrijven en ook deze leuke commissie voorzitten, voorzien van een nieuw motto!

Dorien Frinking

Hoi, Ik ben Dorien, de laatste aanwinst van het oikos team. Ik heb het eerste halfjaar niet meegedraaid met het verhalen van mijn gedachtes, maar heb in die tijd genoeg inspiratie opgedaan om nu prachtige artikelen te gaan typen.

Ik woon nu net een maandje in Utrecht en in het weekend reis ik nog wel eens af naar de ghetto genaamd Gouda.  Hier heb ik ook de eerste 18 jaar van mijn leven doorgebracht.

Naast nu dus schrijven over geografische (en iets minder geografische) onderwerpen, speel ik gitaar en heb ik 12 jaar toneel gespeeld. Als je met mij bent staat er eigenlijk altijd muziek aan en moet je vooral niet verbaasd opkijken als ik (misschien niet altijd even zuiver, maar het is de inzet die telt) mee begin te zingen. Als er genoeg wind staat windsurf ik en als er niet genoeg wind staat trek ik wel eens mijn hardloopschoenen aan. Ik ben een enorme chaoot en kan zonder mijn agenda niet fatsoenlijk functioneren maar vind spontane reisjes wel enorm leuk.

Je zult van mij artikelen over van alles kunnen verwachten, van Rutte tot Poetin, van de NS tot biermerken en van festivals tot memes. Maar ook geografische onderwerpen zal ik zeker niet uit de weg gaan. Ik hoop dat jullie het even leuk zullen vinden om ze te lezen als ik het vind om ze het schrijven!

Titus Voorhoeve

titusHallo allemaal! Ik ben Titus Voorhoeve, 22 jaar, en ook ik mag dit jaar een bijdrage leveren aan oikos online. Het mooie Den Haag is meer dan 20 jaar mijn thuis geweest, maar inmiddels ben ik al anderhalf jaar woonachtig in het prachtige Utrecht. Ik heb twee jaar sociale geografie en planologie gestudeerd, waarbij ik een grote interesse voor het vakgebied heb ontwikkeld. Dit jaar zit ik in het bestuur van studievereniging V.U.G.S. maar doordat ik ook bij de oikos zit, kan ik me toch met het vakgebied bezig blijven houden. Een jaar geleden is oikos veranderd van een papieren tijdschrift in een blog over sociale geografie en planologie, geschreven door een groep Utrechtse studenten in hun bachelor- en masteropleiding. Op de blog kan je wekelijks nieuwe artikelen en posts vinden over ons mooie vakgebied. Ik vind het leuk om hier dit jaar aan bij te mogen dragen!