De Oikos Online redactie ’17- ’18 bestaat uit:

Yannick Bouten

Beste medestudenten en leergierigen!

Mijn naam is Yannick Bouten (spijtig genoeg ook wel eens afgekort tot Yani), 19 jaar oud en 2de jaars student SGPL. Ik was vorig jaar ook al lid van Oikos Online en dit jaar ben ik zelfs voorzitter van deze superleuke übergave commissie, ondanks dat ik de jongste van het stel ben. Ik ben afkomstig uit Roermond, wat ingeklemd zit tussen België en Duitsland (dus hallo goedkope drank!). Maar sinds een half jaar heb ik dit pareltje aan de maas ingeruild voor het mooie (en zelfs minder toeristische) Utrecht, waar ik op een steenworp afstand van station Vaartsche Rijn woon. Ik ben net zoals de meeste SGPL’ers een echt wereldmens en ga ook graag op reis, van de VS tot Israël en van IJsland tot Singapore en alles daar tussenin. In m’n vrije tijd ben ik veel op de V.U.G.S.-kamer te vinden, wat niet echt bijdraagt aan de studieprestaties. Mocht ik daar niet zijn dan vind je me waarschijnlijk wel in een kroeg met goedkoop bier of vastgeplakt aan m’n PS4 en heb ik net zoals de meeste mensen een netflix probleem. Ik heb er weer zin in om leuke artikelen te gaan schrijven en ik hoop dat jullie net zo veel zin hebben om ze te gaan lezen! De groeten, Yannick

Nika Lindhout

Beste lezer,

Ik ben Nika Lindhout, 20 jaar, en tweedejaars studente sociale geografie en planologie. Als Lelystedeling reis ik elke dag anderhalf uur heen en weer met het openbaar vervoer. Maar het feit dat ik elke dag de mooiste treinreis van Nederland mag maken, maakt het wel een stukje beter.Naast Oikosonline neem ik dit jaar, net als vorig jaar, ook deel aan het Geosciences honours program. Als honours studente kun je mij daarom elke dinsdagmiddag ‘vrijwillig’ in de collegezaal vinden. Op donderdagavonden en zaterdagen kun je mij meestal vinden in the Sting in Lelystad, waar ik als verkoopmedewerkster mijn geld verdien. En op dinsdag- en vrijdagavonden dans ik, in totaal vijf uur per week. In mijn spaarzame vrije tijd doe ik graag een drankje met vriendinnen, heb ik een (uit de hand gelopen) Netflix-verslaving en knuffel ik graag met mijn twee honden. Het ligt misschien een beetje voor de hand als SGPL-student, maar ik houd ontzettend van reizen. Afgelopen zomer ben ik wezen backpacken in Nicaragua (heel gaaf!) en plannen voor aankomend jaar zijn alweer in de maak. Mijn missie bij Oikos Online is om planologisch getinte artikelen te schrijven waar zelfs sociaalgeografen even de tijd voor willen nemen. Natuurlijk zal ik mij hier niet tot beperken. Groetjes!

Finn Thiemann

Hallo beste lezers!

Mijn naam is Finn Thiemann, 21 jaar oud en ik ben een tweedejaars student sociale geografie en planologie. Ik ben geboren en getogen in Maastricht in het zonnige zuiden van ons interessante landje, maar woon sinds een jaar of twee in mijn studentikoze paleis aan de Amsterdamsestraatweg. Ondanks dat het afscheid van mijn geliefde stad me aan het begin zwaar viel heb ik het nu enorm naar mijn zin in dit mooie stadsie. Zoals de meeste SGPL-studenten koester ik een grote nieuwsgierigheid voor de wereld om mij heen en alles dat zich daarin afspeelt. Hierover leren en lezen is natuurlijk interessant maar liever ervaar ik het zelf door erop uit te trekken en ik ben dan ook graag buiten. Zo behoren wielrennen en wandelen tot mijn hobby’s en ga ik het liefst zo vaak als maar kan op reis. Dat hoeft voor mij niet eens zo heel ver, er zijn naar mijn mening namelijk genoeg interessante plekken te ontdekken op relatief korte afstand van huis. Ik zie er naar uit om dit jaar artikelen te gaan schrijven over een heleboel zaken die ik in de wereld om me heen zie en die me bezighouden, en ik hoop dat ik jullie lezers daar ook mee kan entertainen! Groetjes, Finn

Gido Stoop

Heyhoi, ik ben Gido Stoop, 20 jaartjes oud (tegen de tijd dat dit gepubliceerd wordt misschien wel 21) en derdejaars SGPL student. Ik ben geboren en getogen in Sevenum, een klein dorpje in Limburg. Hier ben ik natuurlijk erg trots op. Toch ben ik tegenwoordig steeds vaker te vinden in Utrecht op de super chaotische IBB waar ik ook mijn weekenden doorbreng (sorry pap en mam).

Je kunt me herkennen omdat ik een actief V.U.G.S.’er ben en alle activiteiten probeer bij te wonen, daarnaast heb je me misschien wel eens zien fietsen door Utrecht. Ik werk namelijk bij Deliveroo en daarbij race ik meerdere keren per dag door de binnenstad heen. Vaak alleen in een t-shirtje, want dat is goed voor de weerstand. Ik bezorg extra veel in de stromende regen, want dan willen mensen zelf niet de deur uit, dus mag ik dat voor hun doen. Helaas gaat veel van het geld dat ik hieraan verdien ook weer op aan bier en vliegtickets.

Met als hobby’s uitgaan en reizen ben ik best wel een doorsnee V.U.G.S.’er. Ik ben iedere week dat ik vrij heb van de universiteit wel ergens in het buitenland te vinden, in het speciaal in Oost-Europa, wat mij enorm fascineert. Zo was ik deze zomer 8 weken lang op reis, waar ik van Zweden naar Warschau ben gelift, om vervolgens naar Oekraïne te gaan. Madrid en Israel staan de komende maanden op de planning. Daarna kan ik hopelijk de Buitex voor de derde keer op rij meepakken. Toch heb ik ook nog een andere niet zo doorsnee hobby, ik spring namelijk graag van en over muurtjes. Deze sport is het meest bekend als parkour of freerunning en hiermee kom ik zo nu en dan op de meest willekeurige plekken in Nederland terecht om met andere mensen te springen.

Ik hoop jullie dit jaar te verblijden met sociaal geografische artikelen over dingen die ik meemaak, zie of ik simpelweg op het internet vind. Dit kan gaan over de meest afgelegen plaats op deze aardbol, maar ook over alle mooie geheimen die Utrecht zelf rijk is.

Minka Schalk

Beste lezer, Ik ben Minka en ik ben 20 jaar oud. Dit is mijn eerste jaar SGPL en ik heb er onwijs veel zin in! Ik woon op dit moment nog bij mijn ouders in Barendrecht (aanhangsel van Rotterdam, ik ben dan ook een volbloed Rotterdammert) maar ik hoop zeer spoedig vaker dan eens in de twee weken na een nachtje stappen in Utrecht te mogen slapen.
Hetgeen dat ik het meeste doe in mijn “vrije” tijd is procrastineren door middel van lezen, muziek luisteren, chillen met vrienden en ook heb ik op goede hoop binnen 2 jaar 3 muziekinstrumenten aangeschaft (Gitaar, Ukulele en een Keyboard) en probeer ik mezelf wat aan te leren. (Gaat niet heel denderend moet ik zeggen.) Ik ben ook niet vies van een concertje hier en een festival daar, en dat is ook te zien aan mijn eeuwig lage banksaldo.

Zelf ben ik vrij sterk van mening en ik vind het heel leuk om mensen op een andere manier ergens over na te laten denken dan normaal. Voor de rest ben ik erg geïnteresseerd in stadsgeografie en stadsvernieuwing; voornamelijk die van Rotterdam, dus daar zal je zeker iets van voorbij kunnen zien komen in mijn artikelen. Veel leesplezier!

Ruben Scholtes

Lieve Lezer,

Hoi, ik ben Ruben. Ik ben twintig jaar en kom uit Maasland, maar woon tegenwoordig in het mooie Utrecht. Ooit was ik een belangrijke spil in de wereld van de puntpaprika’s, maar tegenwoordig houd ik mij dagelijks bezig met de bestuurlijke taken binnen V.U.G.S.; ik ben namelijk naast commissaris Oikos Online de commissaris Onderwijs en vice-penningmeester van de vereniging. Als ik niet druk ben met het regelen van studieboeken of de website/andere ICT-zaken, vind ik voetbal leuk. Hiermee bedoel ik zowel  het kijken als het spelen, maar het allermeest vermaak ik me tijdens de derde helft. Naast voetbal vind ik – als echte geograaf – reizen erg leuk en houd ik van couscous. Verder ben ik altijd in voor een gezellig praatje, dus kom vooral langs! Ik kijk uit naar komend jaar en wens jullie veel leesplezier!

Groetjes, Ruben Scholtes

Suzanne Akkerhuis

Hey! Ik ben Suzanne, 19 jaar oud en tweedejaars  SGPL studente. Ik woon nu een jaar in Utrecht in een gezellig studentenhuisje, maar ik kom uit Barendrecht (oftewel ‘Rotterdam, maar dan zeg maar net niet’). Vroeger wilde ik altijd journaliste worden, en verhalen vertellen vind ik nog steeds een van de meest fantastische dingen ooit. Dat doe ik graag door te schrijven en muziek te maken. Graag tokkel ik wat weg op gitaar en piano terwijl ik daar vals bij zing. Ook vind ik alles wat met kunst te maken heeft is dubbelop  super! Laat mij los in een willekeurig museum en ik ben zo een paar uur zoet. Toch ben ik juist sociale geografie en planologie gaan studeren. Deze wereld is immers een van de allermooiste kunstwerken.

Verder heb ik nog een grote liefde voor koffie, bier,  reizen en hangmatten (het liefst alles tegelijkertijd). Om lekker crea-bea bezig te blijven en misschien een deel van die kinderdroom in leven te houden schrijf ik dit jaar dus voor Oikos. Ik hoop dat ik jullie kan boeien met mijn kleine verhaaltjes over de grote wereld en ik heb er in ieder geval super veel zin in! Groetjes!

Nadeshe Ferdinandus

Olaah beste lezers!

Mijn naam is Nadeshe Ferdinandus, 19 jaar oud en tweedejaars SGPL student. Geboren in Hoogvliet (het dorp en niet de supermarkt) kom ik dus niet uit ons mooie stadsie. Door mijn ‘Rotterdamse roots’ kan er ook nog wel eens iets heel plat uit me muil komen, maar agh ik ga d’r niet over lopen te zeiken. Na weinig geluk te hebben gehad bij de SSH heb ik al in 2 huizen gewoond tot nu toe, waar binnenkort een derde (en hopelijk laatste) aan toegevoegd zal worden. Met hobby’s als tekenen, special effect make-up, schilderen, lezen, sporten, eten en dutjes doen zou je bijna denken dat onze ‘o zo drukke studie’ net fftjes iets teveel voor me is. Verder houd ik natuurlijk net als elke goede V.U.G.S.’er van reizen en met het kleine beetje Indonesisch bloed in me (wat eigenlijk gewoon niet te zien is) is mijn eerste verre reisdoel dan ook het land van mijn voorouders. Zoals elke standaard student is uitgaan natuurlijk ook een van mijn wekelijkse bezigheden. Dit allemaal probeer ik dan ook te financieren met mijn nieuwe baantje als serveerster. Hier leer ik een hoog tolerantie vermogen op te bouwen voor de soms ‘briljante’ opmerkingen van gasten. Dit terwijl ik me ook nog in sta te houden om niet alles zelf op te eten. Verder kun je me herkennen aan het feit dat ik altijd heel enthousiast en fanatiek meedoe aan elke bier-estafette. Hier heb ik gemerkt dat hoe verder in het toernooi ik kom, hoe slechter ik tegen mijn verlies kan. Op het eind van een gemiddelde stapavond denk ik vaak dat ik erg capabel ben, terwijl dit in het echt meestal ff net andersom is.

Ik kijk er erg naar uit om dit jaar artikelen te schrijven over de vaak random dingen om me heen die
mij bezighouden en mij interesseren. En hopelijk hebben jullie als lezers daar natuurlijk ook een
beetje zin in! Groetjes, Nadeshe

Femke Borgers

Hoi Oikos lezers!

Ik ben Femke, 19 jaar (bijna 20) en alweer derdejaars SGPL, en ook derdejaars Oikos. Inmiddels bijna 2 jaar geleden heb ik mijn mooie Vogelaarwijk Overschie in Rotterdam ingeruild voor het pittoreske, maar ook verre Zuilen. Fietsen naar de Uithof beschouw ik dan ook als sport, want het duurt aardig lang voordat je er bent. Binnen het vakgebied liggen mijn interesses in maatschappelijke vraagstukken, politiek, en milieu & duurzaamheid. Momenteel ben ik dan ook bezig met een minor in milieuwetenschappen, en ben ik bezig met vakdeficiënties voor fysische geografie voor de master Geografie: educatie en communicatie. Alleen die scriptie, daar wacht ik nog een jaartje mee. Ik blijf dus nog wel even hangen in het Ruppertgebouw. Elke donderdagavond vind je mij in Parnassos, waar ik zing in het Utrechts Studenten Koor en Orkest. Af en toe geven we met het USKO een concert, één keer in het jaar gaan we op een heus Bach-kamp, en ook op tournee naar een buitenlandse bestemming (geografisch verantwoord!). Reizen vind ik dan ook fantastisch, maar helaas ben ik tot dusver nog niet heel ver gekomen. Verder word ik enthousiast van foute kersttruien, verzamel ik (interessante) stenen van overal waar ik naar toe reis, en bak ik graag een taart of twee. Veel leesplezier dit jaar!

Carlijn van Leeuwen

Hoi! Ik ben Carlijn van Leeuwen, 21 jaar en derdejaars van de studie. Ik woon nu al een paar weken in het prachtige Utrecht en heb het hier enorm naar mijn zin. Nu ik eindelijk in Utrecht woon, kan ik mijn grootste hobby met enige regelmaat uitvoeren. Namelijk dansjes maken op heerlijke muziek, soms en vaak wel iets vaker dan soms onder het genot van een heerlijk drankje. Na in een aantal commissies te hebben gezeten waarbij er vooral activiteiten werden georganiseerd, leek het mij er leuk om een ander soort commissie te doen. Mijn persoonlijke interesse binnen ons vakgebied zijn voornamelijk Politieke geografie en Ontwikkelingsgeografie. Het lijkt mij daarom ook erg leuk om deze richtingen uit te spitten opzoek naar leuke, interessante en misschien wel controversiële onderwerpen. Juist het starten van een discussie en mensen aan het denken zetten lijkt mij een mooie beloning voor een artikel. Natuurlijk houd ik zoals een echte geograaf van het maken van mooie reizen. Elk (kalender) jaar heb ik een doel om meer (nieuwe) landen te bezoeken als het jaar hiervoor. Dit jaar zal het wel een uitdaging worden want in 2017 bezocht ik 6 nieuwe landen.