Welkom in Nederland, het land van dictatuur in een democratie, een corrupte regering, speelbord van Brussel, land met een ondemocratisch gekozen grondwet en vol met linkse verraders. Het land is immers illegaal bezet door Wilhelmina na de Tweede Wereldoorlog. Welkom in het gedachtegoed van zo’n 4000 Nederlanders die lid zijn van de community ‘Nederland in Verzet’ op Facebook. Hun leider? Pim Fortuyn. Hun doel? Een gewapende staatsgreep om het ‘corrupte Nederland’ weer op haar plaats te zetten in de stijl van de Franse Revolutie.

Revolutie
De boodschap in dit bericht is duidelijk: knoop de regering maar lekker op want dan wordt alles beter.

Het feit dat de Franse Revolutie eigenlijk tot niet zo veel leidde anders dan nog meer doden en vooral heel veel doden wordt in deze community uiteraard buiten beschouwing gelaten. Of ze dit niet willen erkennen of daadwerkelijk niet weten blijft onbekend, hoewel er (gezien de aard van andere berichten op de pagina) een goede gok kan worden gedaan.

Opvallend aan deze facebookgroep is het soort mensen dat als aanhanger te vinden is in de comments. Een blik op de gemiddelde aanhanger van de pagina biedt dan ook een aardige karakterschets: rechts, aanhanger van Wilders, racist, en geloven in vele conspiracy theorieën. Zo was de winst van Oekraïne op het songfestival een politieke actie van Brussel, heeft Mark Rutte de ramp met MH17 op zijn geweten en vrijheid bestaat niet in het corrupte Nederland. Maar ja, ik wist dan ook niet dat het Eurovisiesongfestival wordt georganiseerd door de politieke leiders in Brussel. Ik wist ook niet dat je als persoon verantwoordelijk kon zijn voor wat separatisten ergens in een ver land hier vandaan allemaal uitspoken. En ik was toch echt niet op de hoogte van wat het begrip vrijheid nou precies betekent voor mensen op deze Facebookpagina.

Rutte ophangen
Mark Rutte moet berecht worden voor zijn daden, maar zijn straf is al bekend.

Een gewapende staatsgreep, en het collectief opknopen van de linkse bestuurders zou helpen om aan de Nederlandse dictatuur te ontkomen. Een grappige constatering deed ik toen ik rondkeek op de Facebookpagina van een van de aanhangers, en daar een heel artikel vond over de slechte situatie van mensenrechten in Turkije. Persoon in kwestie vond dit schandalig, maar staat er wel voor om politici zonder enig proces op te knopen omdat wat zij zeggen de persoon in kwestie niet aan staat. Hypocriet noemen we dat. De vijandigheid van de mensen op deze pagina verbaast mij. Natuurlijk zijn er misstanden in de politiek en is er altijd wel iets op aan te merken, maar beseffen zij het geluk niet dat hun krib in Nederland heeft gestaan, en niet in een ontwikkelingsland?

Onder een post over de verrader van Pim Fortuyn, burgemeester Aboutaleb gaan negen van de tien opmerkingen over dat buitenlanders niet in de politiek horen, buitenlanders allemaal maar terug moeten naar hun eigen land en dat ze hier niks hebben te zoeken. De grote instroom van migranten blijft tevens niet gespaard, het zijn allemaal gelukszoekers die hier alleen zijn om het arme, arme Nederlandse volk te bestelen.

Aboutaleb.jog
Buitenlanders zijn duidelijk niet welkom.

En op dat moment word ik boos. Wie denken deze mensen wel niet dat ze zijn? Nederland redden met een gewapende opstand? Iedereen die hen anders gezind is maar gewoon ophangen, dat wordt meerdere keren verteld in de comments onder verschillende berichten op de pagina. En zij hebben het dan over ‘de democratie redden’.

Aan de gemiddelde aanhanger van deze pagina schrijf ik dan ook: wie denkt u wel dat u bent. Natuurlijk zijn er misstanden in de politiek en natuurlijk heeft u al het recht om het met de politiek oneens te zijn. Maar beseft u wel het geluk dat u heeft om in Nederland te mogen wonen? Een land met een grondwet, mensenrechten en enige vorm van sociale zekerheid, zelfs voor de armsten onder ons. Natuurlijk heeft u elk recht om boos te zijn, maar wat biedt uw alternatieve staatsvorm? Ieder die u anders gezind is, is een verrader. U roept op tot een gewapende staatsgreep, zegt dat een revolutie het enige is dat de democratie nog kan redden. Maar in uw democratie word er gesproken over keiharde straffen zonder proces, de regering mag volgens u collectief worden opgeknoopt,  of een levenslange celstraf zonder enig recht. Mag ik u vragen in welke eeuw u leeft en welke ‘democratie’ u na streeft? U heeft het over een live executie van Mark Rutte om ‘een voorbeeld te stellen’. Een voorbeeld van wat? Uw nieuwe democratie? Eentje waarin vrijheid van meningsuiting niet meer bestaat, en waarin elke tegenstander maar wordt opgeknoopt? Vertel mij hoe dat überhaupt nog iets verschilt van een land onder een dictatuur. Hoe verschilt uw wenselijke situatie ook maar iets van het regime van de voormalige Sovjet-Unie, Noord-Korea of IS? Heeft u niet door, dat al die vluchtelingen juist vluchten voor een regime waarin dit soort dingen dagelijks voorkomen? Is dat de ‘democratie’ die u na streeft? Dan vraag ik mij ten zeerste af of u mij überhaupt de betekenis van het woord democratie kunt vertellen. Schaam u, dat u beweert dat Nederland een dictatuur is en het zelf allemaal maar beter weet, want uw ideeën zijn geen haar beter.

Ohja, nog even over die grondwet. Hoe zat het nou ook al weer? Hebben we daar wel, of niet voor gekozen? Gelukkig is deze meneer er om het ons haarfijn uit te leggen. Het feit dat het grote voorbeeld de Franse Revolutie het doel had een grondwet te creëren wordt hier ook maar buiten beschouwing gelaten. Blijkbaar is het collectief opknopen en ‘het volk in opstand!’ het enige dat is blijven hangen over deze historische gebeurtenis.

grondwet