De Oikos Online redactie ’18- ’19 bestaat uit:

Guus Weijers

Hoi allemaal,
Ik ben Guus Weijers, commissaris oikos online voor het komende verenigingsjaar. Ik zal vooral schrijven over dingen die me opvallen in het dagelijks leven (voor mij in ieder geval altijd de beste inspiratie voor een artikel). Ik hoop dat oikos dit jaar net zo goed ( en uiteraard misschien nog iets meer) gelezen zal worden als andere verenigingsjaren. Veel leesplezier!!

Suzanne Akkerhuis

Lieve lezers,

Ik ben Suzanne, inmiddels al weer derdejaars studente SGPL. Dit jaar vroeg Guus mij om voorzitter te worden van deze mooie commissie. Natuurlijk zei ik ja! Oikos heb ik altijd een van de leukste commissies gevonden. Misschien zelfs wel een van de actiefste van allemaal. Elk jaar werkt de redactie hard om drie artikelen per week voor te schotelen. Daar doe ik inmiddels al weer drie volle jaren aan mee. Oikos biedt de kans om af en toe lekker crea-bea bezig te zijn. Naast schrijven vind ik ook kunst maken/bekijken erg leuk evenals muziek. Maar daarbuiten drink ik vooral lekker veel biertjes en handbal ik hier en daar ook nog wel eens om het inmiddels gegroeide bierbuikje tegen te gaan (Lukt nog niet echt, misschien ligt het aan die derde helft).

Ik hoop dat jullie dit jaar weer kunnen genieten van alle diverse artikelen van deze creatieve enthousiaste commissie leden. Dus lees, geniet en proost!

Yannick Bouten

Goeiendaag Oikos lezers,
Ik mag denk ik inmiddels wel zeggen dat ik tot de Oikos Veteranen / Meubilair behoor, maar ik zal voor wie mij nog niet kent zal ik mezelf nog even introduceren. Mijn naam is Yannick Bouten, voor intimi ook bekend als Bolts, Jinek of Yani. Ik kom uit Roermond, en woon al een goeie 2,5 jaar in onze Domstad. Ik ben aan mij 3de jaar SGPL bezig, maar ik plak er nog een jaartje extra achter. Als Limburger ben ik uiteraard fan van bier drinken en vlaai, maar daarnaast spendeer ik veel van mijn tijd aan gamen, reizen en bij V.U.G.S. . Ik heb dan ook nooit een gebrek aan inspiratie voor artikelen, dus je kan artikelen verwachten over dingen zoals de niet erkende republiek Transnistrië (waar ik dit stukje geschreven heb) of over iets Limburgs. Ik wens jullie dan ook veel leesplezier voor dit verenigingsjaar.

Koen Rennings

Ola! Ik ben Koen Rennings, 20 jaar oud en kom uit het hart van de Bollenstreek, namelijk Noordwijkerhout. Ik ben 3e jaars SGPL student met interesses in milieuvraagstukken en politieke geografie.  Sinds een halfjaartje (hopelijk nog steeds) woon ik Utrecht in het pittoreske Kanaleneiland. In mijn vrije tijd ben ik meestal vrij weinig aan het doen, vooral een beetje netflixen en gamen. Ik ben echter niet een totale nietsnut want voetballen doe ik wel erg graag, zowel in mijn eigen dorp op zaterdag, als hier in Utrecht op maandag (ook al gaat eigenlijk wel vooral om het bier drinken erna). Als je een keer niets te doen hebt maandagavond, kom dan ons aanmoedigen en een lekker pilsje meedoen! Verder tennis ik nog af en toe en heb ik al jaren het plan om te gaan hardlopen, wat nog geen succes is geworden helaas.Hoewel ik mijzelf een geograaf in hart en nieren voel,  ben ik niet een echte reisfreak. Dit komt vooral omdat ik nooit echt beschik over de financiële middelen die dit soort reizen mogelijk maken, maar ik zou zelf heel graag een keer naar Zuid-Amerika of Nieuw-Zeeland willen gaan .

Zelf heb ik er in ieder geval veel zin in om deel te nemen aan Oikos dit jaar en ik hoop in ieder geval dat het leesvoer dat ik jullie zal aanbieden dit jaar een beetje te eten zal zijn!

Toedeledokie!

Annelot van Mourik

Hoi, ik ben Annelot van Mourik! Dit is zowel mijn eerste jaar bij Oikos als eerste jaar als SGPL’er. Ik kom uit Nootdorp (in de buurt van Den Haag) en ben dit jaar het jongste Oikoslid. Ik zou mezelf omschrijven als praatgraag, nieuwsgierig, vrolijk en ondernemend. Naast schrijven bezoek ik graag steden en musea, houd ik van slechte romcoms en probeer af en toe een beetje te fotograferen. Mijn artikelen hebben vaak een cultureel aspect dus als je dat interesseert ben je aan het juiste adres. Ik hoop dit jaar veel leuke en interessante artikelen voor Oikos te mogen schrijven! Veel leesplezier

Jorrit de Jongh

Dag lieve lezers! Ik ben Jorrit, tweedejaars SPGL-student en 19 jaar geleden geboren en getogen in Zutphen. Met de Achterhoek om de hoek trok de natuur, en de relaties die de mens er mee heeft , mij altijd heel erg aan. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik altijd wel een nutteloos geografisch feitje kan verzinnen, waarvan ik de interessantste natuurlijk met jullie allen wil delen! Sinds dit jaar is dit ook mogelijk nu ik deel mag uit maken van het fantastsiche oikosonline team. Daarnaast ben ik ook vaak te vinden op VUGS-activiteiten waar bier aanwezig is. Dus mocht je ooit een Grolschje over hebben, kan je deze altijd aan mij kwijt. Veel leesplezier dit jaar!

Joep Geurink

Beste lezers,

Ik ben Joep Geurink, 20 jaar oud en derdejaarsstudent SGPL. Dit jaar zal ik voor het eerst deel uitmaken van Oikos Online. Bij mijn artikelen kun je vooral onderwerpen verwachten uit mijn eigen leven en interesses. Deze bestaan uit de richtingen planologie, economische- en politieke geografie, maar ook uit zaken als voetbal en oude muziek waar niemand naar luistert. Als iemand die uit “de regio” komt zal ik ook vaak een niet-stedelijk perspectief geven in de artikelen.
Nu weten jullie ook weer waar jullie aan toe zijn. Veel leesplezier dit jaar!

Finn Thiemann

Hallo beste lezers!

Mijn naam is Finn Thiemann, 22 jaar oud en ik ben een derdejaars student sociale geografie en (vooral) planologie. Daarnaast ben ik ook al 22 jaar een trotse Maastrichtenaar ook al woon ik sinds een jaar of vier in mijn rattenhol aan de Amsterdamsestraatweg en ik kan dus wel zeggen dat Utrecht niet veel geheimen meer voor me heeft. Zoals de meeste SGPL-studenten koester ik een grote nieuwsgierigheid voor de wereld om mij heen en alles dat zich daarin afspeelt. Hierover leren en lezen is natuurlijk interessant maar liever ervaar ik het zelf door erop uit te trekken en ik ben dan ook graag buiten. Zo behoren wielrennen, wandelen en skiën tot mijn hobby’s en ga ik het liefst zo vaak als maar kan op reis. Naar mijn mening hoef je niet eens ver te gaan om interessante plekken te ontdekken, vandaar dat mijn bijbaan als hiker me na 4 jaar nog altijd niet verveeld. Ik zie ernaar uit om dit jaar artikelen te gaan schrijven over een heleboel zaken die ik in de wereld om me heen zie en die me bezighouden, en ik hoop dat ik jullie lezers daar ook mee kan entertainen! Groetjes, Finn

Femke Borgers

Ik ben Femke, 20 jaar (bijna 21) en alweer vierdejaars SGPL, en ook vierdejaars Oikos. Inmiddels bijna 3 jaar geleden heb ik mijn mooie Vogelaarwijk Overschie in Rotterdam ingeruild voor het pittoreske, maar ook verre Zuilen. Fietsen naar de Uithof beschouw ik dan ook als sport, want het duurt aardig lang voordat je er bent. Binnen het vakgebied liggen mijn interesses in maatschappelijke vraagstukken, politiek, en milieu & duurzaamheid. Momenteel ben ik dan ook bezig met een minor in milieuwetenschappen, en ben ik bezig met vakdeficiënties voor fysische geografie voor de master Geografie: educatie en communicatie. Maar na dit extra jaartje is het nu dan toch echt tijd om aan mijn scriptie te beginnen.

Elke donderdagavond vind je mij in Parnassos, waar ik zing in het Utrechts Studenten Koor en Orkest. Af en toe geven we met het USKO een concert, één keer in het jaar gaan we op een heus Bach-kamp, en ook op tournee naar een buitenlandse bestemming (geografisch verantwoord!). Ik zit dit jaar in de commissie die die reis organiseert, dus daar ben ik heel druk mee! Reizen vind ik dan ook fantastisch, maar helaas ben ik tot dusver nog niet zo heel ver gekomen. Verder word ik enthousiast van foute kersttruien, verzamel ik (interessante) stenen van overal waar ik naar toe reis, en bak ik graag een taart of twee.

Veel leesplezier dit jaar!

Minka Schalk

Lieve lezer, Ik ben Minka en ik ben 21 jaar jong. De meeste van jullie kennen me van vorig jaar toen ik net als jullie SGPL studeerde, maar ik heb helaas de faculteit Geowetenschappen moeten verruilen voor Sociale wetenschappen. De V.U.G.S. is echter nog niet van me af, en jullie ook niet! Ik woon sinds vorig jaar in een veel te dure kamer in Utrecht, maar ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam.
Hetgeen dat ik het meeste doe in mijn “vrije” tijd is procrastineren door middel van lezen, muziek luisteren, chillen met vrienden en Ik ben ook niet vies van een concertje hier en een festivalletje daar, en dat is ook te zien aan mijn eeuwig lage banksaldo.
Zelf ben ik vrij sterk van mening en ik vind het heel leuk om mensen op een andere manier ergens over na te laten denken dan normaal. Voor de rest ben ik erg geïnteresseerd in stadsgeografie en stadsvernieuwing, maar nu ik sociale wetenschappen doe is de kans aanwezig dat je ook wat artikeltjes voorbij kunt zien schuiven die zowel geografisch zijn als psychologisch (in mijn optiek een hele interessante combi!). Veel leesplezier!