Sjaarsjes zijn oké, olé olé!

De V.U.G.S. introductieweek; een ware traditie en één van de belangrijkste verenigingsweken in het jaar. Richting het eind van de zomervakantie ontstaat de adrenaline, maar ook de chaos binnen het huidige bestuur (HB), het kandidaatsbestuur (KB) en de Introductiecommissie (IC); er moet ingespeeld worden op plotselinge veranderingen en zo worden er op vroege ochtenden briefings gehouden, en lijkt de commissaris opeens een relatie te zijn begonnen met haar mobiel. Maar al het zwoegen is voor een belangrijk doel; de eerstejaarsstudenten hartelijk en enthousiast de verwelkomen bij de V.U.G.S!

Vele eerstejaars verschenen lichtelijk zenuwachtig op de Boekenmaandag; ‘Wanneer ontmoeten we onze mentoren?’, ‘Welke boeken heb ik nodig?’ en ‘Waar zijn de colleges?’ waren de vragen van de dag. Je wordt als universitair student in het diepe gegooid en dat is wennen. Echter zijn er gelukkig ook opvangnetten, namelijk de mentormama’s en –papa’s die dinsdagochtend klaarstonden voor hun kindjes en ze de hele week op sleeptouw nemen. Wanneer je de woorden ‘vereniging’ en ‘introductie’ hoort, denk je al gauw aan ontgroeningsrituelen. Heel het internet staat vol met verhalen over het samen doorstaan van de ‘ontberingen’ dat goed zou zijn voor de bonding. Gelukkig gaat het er bij V.U.G.S. een stuk gemoedelijker en rustiger aan toe, en is er geen sprake van ontgroening. Bonding is er echter wel! De introductieweek is de aangewezen kans om je medestudenten te leren kennen door middel van  tientallen spellen gedurende de week, samen dineren en avondjes uit.  We zijn pas halverwege de week maar er is nu al een verschil te merken met maandag. De eerstejaarsstudenten zijn meer uitgesproken en enthousiaster. Er zijn al vriendengroepjes te ontdekken en spellen en drank hebben inmiddels gezorgd voor genoeg gespreksstof! Ook zijn de eerste escalaties al gedetecteerd. We zijn benieuwd wat de rest van de week nog brengt…  Hieronder alvast een recap van de afgelopen dagen!