Na de middelbare school begin je aan je studie en dan denk je dat rustig achter over kan leunen, want je hebt je keuze gemaakt. Dan kom je er in het 2e jaar achter dat er nog veel meer mogelijkheden zijn binnen je studie en dat zet je aan het denken; zal ik een minor gaan volgen? Ga ik kijken of ik naar het buitenland kan? Is er ergens een leuke stage te vinden? Of ga ik vakken volgen bij een andere faculteit? Zoveel vragen en zoveel dingen om te doen. Na lang nadenken was ik er zelf toch uit; ik ga op zoek naar een stage om eens buiten die Universiteit te kijken. En ik vond er een! Sinds het begin van dit studiejaar loop ik stage

bij onderzoeks–en adviesbureau Companen in Arnhem. Zij geven advies geeft over allerlei soorten vormen van wonen. Om maar meteen te zeggen wat ik na mijn eerste week dacht: wat hebben wij het als studenten toch eigenlijk luxe! Ik weet nu dat elke dag om 6:45uur mijzelf uit bed slepen om vervolgens na een lange dag rond 18:00uur thuis komen echt wat zwaarder is dan ik had gedacht. Gelukkig heb ik de beste huisgenootjes waardoor er vaak ‘s avonds al heerlijke geuren uit de keuken voorbij komen. Maar als je dat even terzijde zet, heb ik in de afgelopen maand al heel veel geleerd over hoe het is om in een bedrijf te functioneren en over hoe je mogelijke werkveld eruit kan zien nadat je klaar bent met de studie. En daar ben ik heel blij mee! Het kost je wat tijd om alles geregeld te krijgen (van het zoeken naar een begeleider tot het inleveren van de hele papierenwinkel bij de Examencommissie), maar de ervaring is het meer dan waard. Ik wil dan ook iedereen aanraden die nog aan het twijfelen is; kijk rond of je een leuke stage kan vinden. Je leert er veel van én het staat fantastisch op je cv!

 

Foto: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRu94K05v3NbvO5gvgUrAlSQuerU-1zTsgkb-PcZqMDcdfL216x