Terwijl op Skyradio de kerstliedjes al een geruime tijd met verve worden gedraait, bedenk ik me dat Kerst eigenlijk helemaal niet zo ver weg meer is. Ik ben gelijk helemaal in de kerstsfeer; de kersttrui is alweer uit de kast getrokken. Ook ben ik helemaal toe aan kerstvakantie en ik denk met mij vele.

Kerst is een tijd van bezinning, de geboorte van Jezus wordt gevierd en mensen bidden voor wereldvrede. Dit is hoe het heurt, maar ik weet zeker dat de meeste mensen vooral Kerst vieren met hun familie. Een gezellig (of iets minder gezellig, kan ook, ik kan wel wat voorbeelden noemen) Kerstdiner en simpelweg samen zijn. Met of zonder cadeautjes. In mijn familie worden de cadeautjesĀ uitgedeeld met Sinterklaas, maar er zijn ook families waar ze dat met Kerst doen, of allebei. Mijn oma vindt dat dat niet heurt, volgens haar hoort al dat materialisme niet bij de kerstgedachte. Ook wel raar eigenlijk, Kerst is de enige tijd van het jaar dat de kleinkinderen geen cadeaus van haar krijgen, maar dat doet er volgens haar niet toe.

Wat je ook vindt dat heurt, vier Kerst zoals het jou goed dunkt! Ik wens iedereen alvast een fijne kerst en een geweldig 2016!