5 januari jl. was het zo ver; ik kreeg mijn allereerste ontslagbrief. Niet door iets wat ik heb gedaan, gelukkig. Ik ben namelijk een van de ruim tienduizend mensen (nog) werkzaam bij V&D.

Iedereen zal het wel gehoord hebben; Vroom en Dreesman is failliet. De curatoren hebben het overgenomen van het bestuur. Er zijn naar het schijnt veel geïnteresseerden partijen voor een overname, maar er zullen naar alle waarschijnlijkheid veel V&D’s worden gesloten, vooral in de provincie. Nou is de vraag: zal dit gaan leiden tot leegstand? De panden zijn eerder al allemaal verkocht en de pandeigenaren zeggen van niet. Er zijn al geruime tijd gesprekken gaande met internationale retailers.

Persoonlijk hoop ik dat er iets creatiefs met de panden gebeurt. Ik ben heel erg blij met wat er bijvoorbeeld gebeurd is met het oude postkantoor op de Neude.

Hoe het ook zij, ik moet op zoek naar een andere baan. Net als vele anderen. En ik kan mijn kerstcadeau (een cadeaukaart van de V&D) niet inleveren, net als vele anderen.