Althans, dat is wat de Amerikaanse rapper Bobby Ray Simmons (B.O.B.) onlangs beweerde op twitter.

Er werd gedacht dat Bobby een stunt uitvoerde om zijn album te promoten. Dat is wat ik stiekem ook gehoopt had, maar niks bleek minder waar. Het begon allemaal op maandag 25 januari 2016. Bobby beweerde namelijk dat we voor de gek worden gehouden door onze historici en dat hij daar een stokje voor wil steken. ‘Ze’ willen dat Bobby het blijft houden bij rappen en geen vragen stelt over het leven en dergelijke. Toch vond hij het nodig om de volgende vraag te stellen:

flatearth

De twee steden zijn blijkbaar 16 mijl (25 km) van elkaar gescheiden. Toch is er volgens Bobby helemaal geen curve te zien. Hoe zou dat toch komen? Een oplettende fan/volger merkte op dat we de rand van de aarde al lang zouden hebben gevonden als de aarde inderdaad plaat zou zijn geweest. Natuurlijk kon Bobby niet stil blijven en vroeg zijn fan/volger of hij zelf wel eens naar de rand van de aarde is geweest of dat hij dat alleen in de voorgeschotelde geschiedenis boeken heeft gelezen.

Het bleef gelukkig niet bij een enkele fan/volger. Ook Neil deGrasse Tyson, een Amerikaanse astrofysicus en wetenschapscommunicator, ging zich er mee bemoeien. Iedereen dacht dat Bobby, na een reeks feiten van een astrofysicus, weer bij zijn zinnen zou komen. Natuurlijk gebeurde dat niet. Bobby had namelijk een ‘disstrack’ uitgebracht waarmee hij korte metten wilde maken met Neil. Allen Neil is niet zomaar een astrofysicus/wetenschapscommunicator, nee, hij is een fantastische astrofysicus/wetenschapscommunicator. Hij antwoordde met de volgende video:

Je zou denken dat Bobby nu wel begrijpt dat de aarde niet plat is. Of dat zo is, weten we nog niet. Wat we wel weten, is dat hij nog een aantal andere dingen achterhield. Hij beweerde namelijk, naast dat de aarde plat is, dat een aantal wetenschappers én de overheid bezig zijn met mensen klonen. Mocht Neil verder gaan met zijn tegenargumenten, dan zou Bobby ook nog eens deze geheimen openbaren. Dit heeft veel mensen aan het denken gezet waardoor er een heuse strijd is ontstaan met aan de ene kant Bobby en aan de andere kant Neil. Wat het nog interessanter maakt, is dat zij beiden niet hebben gereageerd op elkaars laatste argumenten.

Mocht je het zelf nog willen volgen: