Vandaag is het weer zo ver; de eindexamens zijn van start gegaan. Een aantal grappige wist-je-datjes over het eindexamen:

Wist je dat…

…Het LAKS (Landelijk Actie Komite Scholieren) een keer een klacht heeft gehad over een sexy vraag? De jongen in kwestie kon door een seksueel getinte vraag in het HAVO examen na de vraag aan niets anders meer denken. De vraag was:
“Professor Barrett en twee studenten staan op een loopbrug en bewegen ritmisch op en neer met een bepaalde frequentie. Daardoor komt de hele brug in trilling. Deze situatie is gefilmd. (…)”

…Zo’n 210.000 middelbare scholieren dit jaar deelnemen aan de centrale examens? 110.000 op vmbo-niveau, 59.000 op havo-niveau en 38.000 op vwo-niveau.

… De examen commissie heel veel moeite heeft gehad met een van de grappigste antwoorden ooit? Het vraag in het VMBO examen luidde ‘noem twee dieren leven op de Noordpool.‘ Waarop het antwoord werd gegeven: twee ijsberen. Dit was eigenlijk wel goed, als de vraag heel letterlijk wordt gevolgd. De leerling in kwestie heeft uiteindelijk niet de volle punten voor de vraag gekregen.

Verder wens ik natuurlijk iedereen die eindexamen moet doen heel erg veel succes!