Al vanaf mijn 10e jaar ben ik gefascineerd door allerlei sporten. Zelf heb ik mijn jeugd aan dansen, atletiek, tennis en paardrijden gedaan en ik vond het allemaal geweldig. Heerlijk bezig zijn en je achteraf nog gelukkiger voelen! Vanaf die tijd heb ik met mijn vader vele zondagen achter de tv gezeten als er Nederlandse sporters voorbij kwamen; van de hockeyers, zwemmers, sprinters tot tennissers.

En dan vooral die tennissers. Ik kon, en kan er nog steeds, uren naar kijken. En nu is voor mij het moment van het jaar er weer waarbij het mooiste tennistoernooi langs komt: Roland Garros! Vroeger was het een vaste prik dat mijn vader en ik vanaf de kwartfinales probeerde alles samen te kijken en daarvoor dus inderdaad zondagen thuis bleven.. Nu zit ik alleen op mijn kamertje en moet ik eigenlijk aan mijn paper werken, maar dan zie ik Kiki Bertens: daar kan je als tennisliefhebber toch niet omheen??

Daarom hier nu even een kleine ode aan de beste vrouwelijke tennisster die Nederland nu heeft. Wat een geweldige meid! Gisteren heeft ze het geflikt om in de halve finale te komen en vandaag mag ze het om 13:00uur opnemen tegen de grote Serena Williams. Helaas heb ik vandaag college rond die tijd, maar ik ga het zeker terug kijken!