Van Unnik Praat #15: De Ivoren Toren Terug van Weggeweest?

In deze rubriek genaamd Van Unnik Praat krijgen we een kijkje in de keuken bij SG&PL. Docenten, studenten, stagiaires of andere SG&PL insiders komen aan het woord in deze rubriek. Vandaag presenteren wij: Evi Janse de Jonge uit de Faculteitsraad Geowetenschappen met een belangrijke vraag aan jullie!

 

Een tijdje geleden schreef Ruud Bosch een ode aan de dynamiek tussen studenten en docenten in het Van Unnikgebouw. Hij sloot het stuk af met de boodschap aan studenten om nog van de sfeer te genieten zo lang het nog kan, omdat het nieuwe docentgebouw niet meer toegankelijk zal zijn voor studenten. Toen dit nieuws ons als Faculteitsraad ter oren kwam, besloten we in actie te komen.

In het nieuwe studiejaar zullen behalve de V.U.G.S. ook alle docenten verhuizen naar een nieuw gebouw. Dit nieuwe gebouw wordt alleen toegankelijk voor werknemers van de Universiteit met een pasje. Ook de docenten moeten geloven aan het flexwerken en om de veiligheid van de spullen van de docenten te kunnen garanderen, is er besloten om het pasjessysteem in te voeren. Voor studenten betekent dit alleen nog langs te kunnen gaan bij een docent op afspraak.

In de wandelgangen vernamen wij al dat zowel studenten als docenten niet blij zijn met dit plan. Als Faculteitsraad Geowetenschappen is het onze taak om de belangen van studenten en docenten te behartigen bij het Faculteitsbestuur. Daarom hebben wij van de studentgeleding een petitie opgezet tegen het afsluiten van het nieuwe docentgebouw. Met het afsluiten van het docentgebouw wordt de laagdrempeligheid van de faculteit tegengewerkt, die nu juist als plezierig wordt ervaren. Voor studenten werpt  het verplicht moeten maken van een afspraak met een docent een drempel op om vragen te stellen en ook docenten zullen extra tijd kwijt zijn aan het beantwoorden van vragen van studenten. Daarnaast gaat het systeem lijnrecht tegen het streven naar een goede community-vorming in.

De petitie hangt tot 12 juni in alle verenigingskamers van de faculteit en in de koffiecorner op de zesde en tiende etage van het Van Unnikgebouw. Daarna zullen wij alle handtekeningen indienen bij het Faculteitsbestuur, die hopelijk de invoering van het pasjessysteem gaat heroverwegen. Zet ons punt extra kracht bij en teken de petitie!

Voor vragen, opmerkingen of oplossingen kun je mailen naar: faculteitsraadgeo@gmail.com