Van Unnik Praat #21: Waarom zijn we altijd opzoek naar een uitdaging?

In deze rubriek genaamd Van Unnik Praat krijgen we een kijkje in de keuken bij SG&PL. Docenten, studenten, stagiaires of andere SG&PL insiders komen aan het woord in deze rubriek. Vandaag presenteren wij: Anne Gloudemans over de vraag: Waarom zijn we altijd opzoek  naar een uitdaging?

‘Morgen weer een dag’ dat is een uitspraak die vaak wordt gebruikt op het moment dat de dag even niet zo lekker verloopt. Deze uitspraak wil dus eigenlijk zeggen: morgen weer nieuwe kansen. Nieuwe kansen om het ditmaal iets beter aan te pakken. Ik ben zelf geboren in 1996 en dat wil dus zeggen dat men mij een ‘millennial’ noemt. Iedereen die geboren is tussen 1980 en 2000 maakt onderdeel uit van generatie Y. Het is interessant om eens te kijken naar de karaktereigenschappen van deze millennials. Zo zouden millennials lui zijn en respectloos. Ze zijn snel afgeleid en asociaal. Vooral de oudere bevolking is het eens met deze karaktereigenschappen. Maar vraag het de millennials zelf en je hoort andere geluiden. Zo noemen ze zichzelf flexibel. Daarnaast vinden ze zichzelf verantwoordelijk, individualistisch en progressief. Ze weten de negatieve geluiden van de andere generaties dus om te draaien naar iets positiefs.

Ook zijn de millennials hoger opgeleid dan andere generaties. Je kunt de millennials dus bestempelen als strevers. Als individuen die hard werken in een wereld waar alles steeds sneller gaat. Maar waarom leggen de millinials zoveel druk op zichzelf? Het is belangrijk dat ze zich als individuen onderscheiden van de menigte. Om jezelf te blijven onderscheiden van de rest is het belangrijk om uitdagingen te zoeken. Elke dag is dus een nieuwe kans om een uitdaging aan te grijpen.

Mijn grootste uitdaging begon in mei 2017. Op dat moment was ik tweedejaars student SGPL en had ik al mijn studiepunten gehaald. Ik was al een paar maanden druk bezig met het zoeken naar een nieuwe uitdaging. De zoektocht eindigde op donderdag 18 mei 2017. Toen ik hoorde van Titus Voorhoeve dat ik zijn opvolger zou worden. Dat was mijn begin van een uitdaging die zeker een jaar zou gaan duren. Met vijf andere toppers werd ik het XIXe Lustrumbestuur der V.U.G.S. Voor mij is deze uitdaging een bijzondere manier om boven mezelf uit te stijgen. Mijn grote uitdaging duurt nu al een paar maanden en zoals de millennials aangeven, gaat de tijd snel. Zo snel dat het belangrijk is om soms even stil te staan en te genieten. En te realiseren dat deze uitdaging me ontzettend blij maakt! Elke dag is een nieuwe dag met kansen. Maar deze kansen grijpen en de uitdaging onder ogen komen is een tweede.