Velen van jullie kennen mij waarschijnlijk als een grote eter. Hoewel ik vroeger nogal een moeilijke eter was, eet ik tegenwoordig (bijna) alles én veel. Ik heb een beetje geluk in dat opzicht, ik eet heel veel maar ik kom geen kilo’tje aan. Ik vreesde er echter wel voor dat dit in Amerika zou veranderen. Het eten is hier wat beruchter, zoals je misschien zelf ook weet. Amerikanen houden zich niet in als ’t op saus, kaas, jus of een ander soort vet aankomt. Het voelt als een soort wonder, maar ik heb eigenlijk het idee dat ik nog best gezond eet hier, ondanks dat mijn huisgenoten elke dag pasta met tomatensaus willen eten. Ik wil dieper ingaan op het voedsel en drinken in Amerika, vandaar is mijn nieuwe Amerika Avontuur getiteld: America, Land of the Obese!

Soda & Beer
Het lijkt wel alsof mensen hier maar twee dingen drinken: Troep met een onnodige hoeveelheid suiker erin, of bier! Yay bier! Om even over het frisdrank beginnen. Het was een van de eerste dagen en ik ging samen met wat anderen de 7/11 verkennen. Dit is een soort winkeltje bij een tankstation. Ik moest lachen van verbazing toen ik één muur zag voor frisdrank. Dit waren geen PET-flessen, maar grote bekers (we schatten ze in op 2 liter) die je vervolgens kan vullen met de frisdrank naar keuze. Handig voor onderweg om de kinderen mee zoet te houden of om je eigen suikerzucht te lessen in de auto.


In Amerika moet je 21 jaar oud zijn om alcohol te mogen kopen, gelukkig voor mij ben ik dat, maar niet iedereen. Bij een bar of iets dergelijks ben je dan al gauw genoodzaakt om een frisdrank te bestellen, maar die zijn dus gratis! Vol verbazing keken we de barman aan, die reageerde dat dit een bar is, dus hier drink je alcohol. Ik vond het eerst een rare gedachte om frisdrank gratis weg te geven. Aanvankelijk leek mij dit raar, ik dacht uiteraard aan de Amerikanen die zo nog makkelijker ongezond drinken kunnen krijgen, maar later bedacht ik mij dat dit waarschijnlijk komt om het leuker te houden voor de B.O.B. van de avond, die heeft namelijk een gratis avond, omdat hij zich opoffert om nuchter te blijven. Uiteraard ging ik gewoon aan het bier. Bud Light, om maar eens wat Amerikaans te proberen. Ik wilde ook wel wat van de Amerikaanse keuken proeven, dus ik bestelde een klassieker: De Corndog. Een hotdog in een soort deeg, wat vervolgens gefrituurd wordt. Om de vette hap af te maken, kreeg ik er ook nog frietjes bij. Had ik even geluk! Aan de smaak lag het in ieder geval niet, dus die zal ik waarschijnlijk nog wel vaker eten hier.

Couch Restaurants
Het duurde maar één dag, of we hebben al het beste restaurant gevonden in de buurt van onze appartementen. Zo nu en dan gaan we naar Couch Restaurants, met name voor onze lunch. Voor $12,50 mag je namelijk onbeperkt eten en drinken pakken. Zij die mij goed kennen, weten dat ik daar heel goed gebruik van maak. Het zijn eigenlijk meerdere restaurants ineen, bij elke afdeling kan je weer wat anders halen. Zin in wok, rijsttafel, Italiaans, Grieks, Mexicaans, hamburgers of sandwiches? Het kan allemaal op deze plek! Niet alles is even gezond hier, dus probeer ik zo nu en dan m’n eigen side-salad te maken, dan heb in tenminste het idee dat ik nog wat vitamines binnenkrijg.

Naast onbeperkt eten heb je ook onbeperkt non-alcoholisch drinken, waaronder heel veel frisdranken, maar ik blijf heel braaf aan het water

Woensdag = Burgerdag
Elke woensdag is het bij de Irish Pub O’Connells burgerdag, wat inhoudt dat je een burger voor $4 kan bestellen. Voor wat centjes kan je nog dingen toevoegen, zoals chili, bacon en kaas, maar dan ben je nog steeds vrij goedkoop uit voor je avondeten. Het is namelijk een flinke burger, niet een afdankertje uit een fastfoodketen. De vorige keer ben ik echter onder de groepsdruk bezweken en besloten we met z’n drieën om er nog een te bestellen per persoon. De serveerster keek ons enigszins verward aan, maar gaf ons wel gelijk: ‘Well, they’re cheap’. Goedkoop en lekker, dat zijn ze zeker!

Ik zit hier nu bijna een maand in de Verenigde Staten en het begint steeds meer te wennen. Ik zit hier goed op mijn plek en er is een grote en gezellige groep internationale studenten met wie ik optrek. Van samen lunchen tot onbeschoft zuipen in de late uurtjes, van een avondje poolen tot middernacht chillsessies in de hot tub, ik vermaak mij hier uitstekend. Oja, studeren, dat doe ik hier ook nog, maar het niveau hier is dermate laag, dus heel veel tijd kost dit ook weer niet. Tot de volgende keer!