Even voorstellen… deel 1

Wie zijn nou die knappe, vlotte, leuke schrijvers die er elke dag voor zorgen dat jij iets interessants te lezen hebt?
De redactie van oikos online ’15-’16 stelt zich aan je voor… In twee delen, want we zijn met best veel.

Femke Borgersfemke

Hoi! Ik ben Femke Borgers, een (bijna) 18-jarige eerstejaars SGPL, en daarmee de jongste  binnen de oikos online. Ik kom uit Overschie, één van de vele Vogelaarwijken in Rotterdam. Ik woon daar ook (nog) met mijn ouders en een zwart-witte kat met een nogal voorspelbare naam. Binnen de V.U.G.S. ben ik ook nog te vinden in de Promocie, afdeling postercie.

Elke donderdagavond ben ik te vinden in Parnassos, waar ik zing in het Utrechts Studenten Koor en Orkest ofwel USKO. Muziek is mijn ding: ik ben vaak te vinden met oordopjes in of koptelefoon op, soms tot frustratie van mijn ouders die vaak heel hard naar boven moeten roepen dat het eten klaar is. Voor de rest houd ik heel erg van tekenen en bij gebrek aan een interessante hobby kocht ik laatst een ukelele. Toen kwam ik er achter dat ik zelf muziek maken ook heel leuk vind en raakte ik voor het eerst in lange tijd ook weer eens mijn gitaar aan. Verder ga ik graag naar basketbalwedstrijden, op de schaarse momenten dat ik mij sportief voel fiets ik wel eens een rondje Rotterdam – Leiden en ben ik groot liefhebber van foute Noorse kersttruien, het liefst met rendieren er op.

Enthousiast word ik van kaarten, grafieken en statistieken met demografische cijfers, stadsgeografie en mooie grote brokken vulkanisch gesteente, die ik stiekem mee neem als ik toevallig in de buurt van een vulkaan ben, wat helaas niet zo vaak gebeurt. Met stenen zal ik jullie (waarschijnlijk, ik beloof niks) verder niet lastig gaan vallen, en hoop ik vooral veel semiwetenschappelijke artikelen op deze site te mogen zetten.

Tara Visser

Hallihallo!tara

Ik ben Tara. Dit jaar voor het eerst schrijvende voor de Oikos. Ik ben geboren en getogen in het hartsie van het land; Utereg! Ik woon nu anderhalf jaar op het IBB, in de flat. Helemaal op de twaalfde verdieping. Ik heb het mooiste uitzicht van de hele wereld. Ik kan namelijk bijna het veld van de Galgenwaard zien. De hele Bunnikside is wel zichtbaar.
Ik ben nu tweedejaars SGPL. In mijn vrije tijd doe ik graag aan volleybal en hardlopen. Ook muziek is belangrijk: gitaar spelen, zingen, maar ook naar muziek luisteren en vooral: naar festivals gaan. Met als favoriet Rock Werchter. Ook heb ik wat suffere hobby’s als wandelen, lezen en schilderen (misschien is de muurschildering in de V.U.G.S. kamer je opgevallen).
Ik hoop jullie dit jaar vaak te vermaken met de stukjes op deze site!

Ellen Ootesellen

HALLO, ik ben Ellen en ik hou van dolfijnen en jullie allemaal. Verder houd
ik mij in het dagelijks leven graag bezig met eten, eten maken, biertjes, brandveiligheid, reizen, katten, boswandelen, naar de sauna gaan, documentaires, huizen bouwen, kampvuurtjes, wildkampeer-vakanties, kaarten en muziek vind
ik ook leuk. Verder ben ik 22 en tweedejaars, ik studeer sociale geografie en planologie –surprise- en heb hiervoor milieukunde gedaan voor een half jaartje. Ik kom oorspronkelijk uit het pittoreske Wognum -jullie geografen weten natuurlijk allemaal waar dat ligt- en ben een dorpeling in hart en nieren.
Verder woon ik met veel plezier in Lombok en werk ik bij de LSVb waar
ik mij bezig houdt met beleid omtrent studentenhuisvesting.

Aimee Baarsaimee

Mijn naam is Aimee (uit te spreken als M.E. want dit gaat 9 van de 10 keer fout ;P), ik ben 20 jaar en derdejaars Sociale Geografie & Planologie studente. Ik ben twee jaar geleden naar ons prachtige Utreg verhuisd en woon al een tijdje met veel plezier op de Biltstraat, waar ik de gentrification real life vanuit mijn raam goed kan volgen. Het is dus waar wat er tijdens het eerste college van SG&PL wordt gezegd; je kunt nooit meer normaal over straat omdat je alles door een geografische bril ziet. Helaas ben ik hier ook slachtoffer van geworden. Ik heb veel liefde voor van alles en nog wat; fotografie (ik fotografeer onder andere voor www.uut.nl), kunst, koken, lezen, (chocola) eten, nieuwe steden ontdekken, kringloopwinkels afstruinen, kruiswoordpuzzels maken, architectuur, afspreken met lieve vriendjes en vriendinnetjes, reizen en natuurlijk schrijven! Met al deze hobby’s vul ik makkelijk mijn dagen in Utrecht, er zitten wat mij betreft nooit genoeg uren in een dag. Schrijven doe ik nog niet zo lang, maar ik merk dat ik er veel rust en plezier uit haal, en in combinatie met fotografie, hoop ik dan ook interessante en/of inspirerende artikelen op de oikos online te publiceren, over allerlei onderwerpen, maar natuurlijk altijd bekeken door de geografische bril!

Firat Yuzbasioglufirat

Firat Yuzbasioglu is hoe ik nu al 23 jaar door het leven ga. Soms word ik ook wel ‘pannenkoek’ of ‘Turk’ genoemd. Oorspronkelijk kom ik uit Bergen op Zoom, Brabant. Dat ligt maar 20 minuten van Antwerpen vandaan, als je een beetje gas geeft. Brabander ben ik in hart en nieren. Alleen heb ik wel een haat aan carnaval. Velen zeggen dat ik er Turks uit zie, dat klopt ook wel. Daar liggen mijn roots. Sinds een paar jaar woon ik in Zuilen, ergens ver van de Uithof vandaan. In mijn vrije tijd ontwerp ik dingen grafisch en probeer ik creatief te doen. Ook bouw ik aan mijn lichaam door middel van fitness apparatuur. Verder studeer ik Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit van Utrecht. Kaarten en cultuur zijn echt mijn ding. Dat is waar ik me waarschijnlijk veel op ga focussen. Verder zijn dingen die mij interesseren ook wel leuk.


Demi van Weerdenburg

Lieve lezers,Demi

Ik ben Demi van Weerdenburg, derdejaars, 20 jaar en dit jaar zal mijn tweede jaar worden dat ik met veel plezier mag schrijven voor oikos (online)! Ook heb ik de eer gekregen om voorzitter te zijn van deze leuke commissie. Ik kom uit Kudelstaart, een klein plaatsje onder de rook van Amsterdam. Toch grappig dat de bus er anderhalf uur over doet om daar te komen!
       Nu woon ik met veel plezier in Utrecht in mijn paleis op het Loo(plantsoen) met twee vriendinnen/studiegenootjes, ook commissielid Maartje! Naast het studeren, verkoop ik rookworsten in de Hema. Ik wilde dat ik net zo goed taarten kon bakken als de winnaars van Heel Holland Bakt (ach, mijn huisgenootjes vinden het lekker). Schrijven doe ik al een lange tijd, alleen dat boek komt er maar niet van! Blij wordt ik van lijstjes en kaarten, geografische feitjes, lezen en schrijven, festivals en concerten, van lekker koken en eten, maar ook van chillen met goede series en gezellige avondjes met vrienden!

 

Morgen zullen we je voorstellen aan de andere helft van de commissie!

Liefs, de oikos online commissie ’15-’16