Even voorstellen… deel 2

Wie zijn nou die knappe, vlotte, leuke schrijvers die er elke dag voor zorgen dat jij iets interessants te lezen hebt?
De redactie van oikos online ’15-’16 stelt zich aan je voor… In twee delen, want we zijn met best veel.

Sarah van Hugtesarah

Hoi! Ik ben Sarah van Hugte, 20 jaar, vierdejaars studente Literatuurwetenschap en tweedejaars studente Sociale Geografie. Naast de tijd die ik kwijt ben aan mijn twee belachelijke studies (die ik overigens meer na elkaar dan tegelijkertijd doe) spendeer ik ook een groot deel van mijn tijd aan schrijven, drinken, lezen, reizen – je moet al die inspiratie toch ergens vandaan halen – en aan mijn vrienden en familie (wie niet?).  Verder woon ik in Wittevrouwen, in het gezelligste en krakemikkigste huis van Nederland.

Mijn droom is om later een succesvolle schrijfster te worden met vele dichtbundels en nobelprijswinnende boeken, maar als dat niet lukt is de Oikos-Online een goede tweede. Ik ga vooral stukjes schrijven over dingen die ik leuk vind: kunst, cultuur (boeken!), internationale relaties,
mondiale ontwikkeling, filosofie en economie.


Jade van den Akker

Lieve lezers,jade

Mijn naam is Jade van den Akker en als je mij aanspreekt in de gangen van het Ruppert, spreek mijn naam dan uit als Djeet en niet als Ja-duh. Ik ben een tweede-jaars en sinds anderhalf jaar woon ik in Utrecht, nadat ik afscheid heb genomen van het pitoreske Dronten. Voor een ieder die niet weet waar dat ligt heb ik een aantal steekwoorden als: Flevoland, Flevopolder (a.k.a., het  deel van Flevoland waar men wel openbaar vervoer kent, wat jullie is onthouden in het Inleiding Planologie atelier) , Walibi, Lowlands en voor de echte schaatsliefhebber ook FlevOnIce. Ik kan nu ontzettend interessant gaan doen en de meest grandioze hobby’s verzinnen, maar die heb ik eigenlijk niet. Ik probeer mezelf zo nu en dan eens naar de sportschool te slepen, maar tot op heden is die missie nog niet geslaagd en in de tussentijd vermaak ik mij prima op de bank met een goed boek of slechte TV-programma’s als ‘Say Yes To The Dress’ of ‘Achter Gesloten Deuren’. Verder kan ik vooral goed benoemen waar ik een hekel aan heb zoals superfoods of de hashtags #thinspiration #motivation en #healthychoices. Mijn voorkeur gaat namelijk nog altijd uit naar een pizza in plaats van een quinoasalade. Als je denkt: ‘Wat is zij negatief’, dat klopt en als je me wilt opvrolijken dan hier nog wat steekwoorden: mode, geld om dat van te betalen, avonden met vriendinnen, de recepten van mijn moeder, Javier Guzman, Louis Theroux(als je hem niet kent, echt waar check het werk van deze man!!), schuurfeestjes. tentfeestjes, overige boerenfeestjes, het liedje met de titel ‘feesttent’ en  V.U.G.S.-feestjes. En mocht je me ooit tegenkomen op een van die feestjes, bied me dan een sprite aan, ik drink geen alcohol.

Maartje van Reijmersdal

Hoi Allemaal!maartje

Ik ben Maartje van Reijmersdal, 21 jaar, derdejaars student Sociale Geografie en alweer voor het tweede jaar lid van de Oikos commissie. Ik kom uit Wijchen (wat je uitspreekt als ‘wiegen’ en ik zal het er maar op houden dat het onder Nijmegen ligt), maar ik woon al bijna 2,5 jaar in Utrecht. Het laatste half jaartje doe ik dat met twee hele leuke Sociale Geografie-huisgenootjes, die ik helaas nu wat minder zie omdat ik voor 4 maanden een fulltime stage volg. Als ik wel thuis ben heb ik een heerlijke plek om lekker te koken, wijntjes te drinken, films te kijken en te kletsen over van alles en nog wat. Ik probeer ook elke week naar de sportschool te gaan en daar even alle energie eruit te sporten. Als ik niet thuis ben, ben ik meestal bij vrienden of familie te vinden en daarnaast ga ik er elk jaar voor om een aantal keer lekker op vakantie te gaan (zoals velen van ons..).

Ik hoop dat wij dit jaar voor jullie een nieuwe én kei leuke (ja, zo zeggen wij dat in het zuiden) Oikos Online neer kunnen zetten!

Etienne van Duuren

Lieve Oikos-lezers,etienne

Mijn naam is Etienne van Duuren, 21 jaar, vierdejaars SGPL en dit jaar voor het eerst actief als stukjesschrijver in de Oikos Online-commissie. Ik ben gemaakt en opgegroeid in het Betuwse plaatsje Buurmalsen. Vaak wordt mij gevraagd uit te leggen waar dat ligt. Dan zeg ik meestal dat het tussen Utrecht en Den Bosch ligt, waarop ik vervolgens de reactie krijg dat die twee steden helemaal niet zo dicht bij elkaar liggen. Toch ligt het in het uitgestrekte niemandsland hiertussen. Ik zou het zelf graag beschrijven als een dorpje dat het midden houdt tussen idyllisch en doodsaai.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik al een tijdje een optrekje in Ondiep deel met twee goede vrienden, waar de Nintendo 64 overuren draait. Als je me hier niet vindt, kan je me doorgaans vinden in de trein, waarin ik heel Nederland afreis om als Mystery Guest de kiosken van de Nederlandse stations te controleren. Verder fungeer ik in mijn vrije tijd als slungelige middenvelder van het sterke negende elftal van studentenvoetbalvereniging Odysseus ’91. Eén van mijn grootste hobby’s, voetbal, heb ik hiermee genoemd. Verder hou ik ook nog van hiphop, reizen, documentaires, een feestje op z’n tijd en, uiteraard, schrijven.

Ryan van der Knaap

Hallo Allemaal!ryan

Mijn naam is Ryan van der Knaap en ben dit jaar de voorzitter van de V.U.G.S. Mijn ouderlijk huis bevindt zich in het pittoreske Deurne, Noord-Brabant. Toch zal je mij niet horen met een ‘zachte G’, aangezien mijn ouders allebei uit de buurt van Den Haag komen en ik dit ook heb opgepikt. Ook woon ik zelf nu al 2 jaar in het prachtige Zuilen. Hierdoor moet ik alsnog elke dag een halfuur fietsen naar de universiteit, maar op mijn racefiets is dit geen probleem. Verder voetbal ik nog steeds op hoog niveau in Deurne 6, waarbij we afgelopen jaar zelfs zijn gepromoveerd! Naast voetballen en op de fiets zitten zul je mij ook vinden in de fitnessruimte van Olypmpos (hoewel dit jaar niet heel veel). Naast al dat gesport kijk ik ook graag series en films, waaronder de geweldige serie Sons of Anarchy. Maar mij zul je dit jaar vooral veel op de V.U.G.S-kamer vinden, waar ik altijd bereikbaar ben voor vragen of een goed gesprek over voetbal en dergelijke!

 

We hebben er allemaal zin in om van oikos online echt iets moois te maken!

Liefs de oikos online commissie ’15-’16