Vorige week was ik met mijn huisgenoot/beste vriendin aan het winkelen in Amsterdam. Helaas waren we na een aantal winkels al te gefrustreerd om door te gaan. Wat een leuke avond winkelen had moeten worden (de stu-fi, was net geweest) eindigde in een nachtmerrie. Zo’n beetje elk gepast ding in onze maat was te klein, maar een maatje groter was weer té groot. We kwamen tot de conclusie dat het tijd werd om te gaan lijnen zodat we weer goed in onze eigen kledingmaat passen.

Als je mijn voorstelstukje gelezen hebt, dan weet je dat ik een hekel heb aan mensen die pochen met hun gezonde levensstijl, dieet, vitamineshakes en havermoutkoekjes. Dat blijft zo en daarom ga ik jullie nu niet vermoeien met alle dingen die ik wel en niet mag eten, maar uit heimwee naar de tijd waarin ik nog lekkere dingen mocht eten (vorige week dus) deel ik mijn favoriete gerecht met jullie. De rest van de Oikos Commissie is al fan!

 

Ingrediënten (4 personen)

 • 500gr Rundergehakt
 • 1 Ui
 • 2 Paprika’s (kleur maakt niet uit)
 • 1/2 Courgette
 • 1 Blikje mais
 • 1 Blikje tomatenpuree
 • 1 tomaat
 • 1 zak nachochips (koop please geen Doritos, maar gewoon van die naturel dingen uit het Mexicaanse vak)
 • 1 zak geraspte jong-belegen kaas

Wat te doen

 1. Snijd al je groenten in stukjes, maar houdt ze wel apart. Zet je oven vast aan op de grilstand op 180 graden.
 2. Zoek de grootste pan die je hebt, het is de bedoeling dat je het gehakt, de groenten en de saus in een keer klaarmaakt. We zijn immers studenten en houden niet van afwas. Als je de pan gevonden hebt begin dan met het bakken van je gehakt. Let er goed op dat het niet allemaal aan elkaar blijft plakken. Als je gehakt goed gaar is voeg je je uitjes toe. Als deze op hun beurt goed zijn, kun je je paprika, courgette en mais toevoegen.
 3. Is alle groente gaar? Dan kun je de tomatenpuree en de tomaat toevoegen om de saus te maken. Zet je vlam op een laag pitje en roer de tomatenpuree door de groenten en het gehakt. Je kunt ervoor kiezen om je saus op smaak te brengen met zout, knoflook en paprikapoeder. Als de tomatenpuree goed vloeibaar is geworden kun je je pan van het vuur halen.
 4. Vervolgens giet je de helft van je saus, groenten en gehakt over in een ovenschaal. De helft van de nacho’s leg je eroverheen. Herhaal dit nog een keer. En strooi als laatste de kaas over je gerecht.
 5. Zet je ovenschaal in de oven en wacht tot de kaas is gesmolten. Dit duurt zo ongeveer 10 minuutjes. Hierna kun je gaan eten!

Eet smakelijk en denk aan mij als je dit gerecht op tafel zet. Ik mag het niet meer…