Helemaal niks. We gaan namelijk nergens naar toe. Eigenlijk wel, maar dan ook weer niet. Je denkt waarschijnlijk: ‘waar heeft hij het nou in hemelsnaam over?’. Ik heb het over Google Maps. We gaan namelijk plekken bezoeken zonder er eigenlijk aanwezig te zijn. Je eigen huis opzoeken met Street View is leuk, maar een tour door het Witte Huis is leuker. Voor jullie heb ik een aantal interessante plekken uitgezocht die je van dichtbij, maar toch van ver weg kunt bekijken.

 

 1. Het Witte Huis – Washington D.C., Verenigde Staten

Ook benieuwd hoe het Witte huis er van binnen uitziet? De overheid van de V.S. is zo aardig geweest om Google het Witte Huis te digitaliseren.

1

 1. Paleis van Versailles – Versailles, Frankrijk

Ooit gediend als jacht hut voor Louis XIII. Louis XIV heeft in tijde van armoede de hut omgetoverd tot een koninklijk chateau. Leuk feitje: Het Paleis van Versailles verwelkomt elk jaar zo’n 10 miljoen bezoekers van wie 7 miljoen speciaal voor de tuin. Gelukkig hoeven we nu niet in de rij te staan.

2

 1. Palácio Nacional da Pena – Sintra, Portugal

Van het ene naar het andere paleis. Dit keer zijn we in Sintra, waar het kleurrijke Paleis van Pena zich bevindt. Wat helaas niet te zien is, zijn de exotische bomen (onder andere uit Japan en Nieuw Zeeland) die het paleis omringen.

3

 1. Diagon Alley – Leavesden, Hertfordshire, Verenigd Koninkrijk

Dit keer geen paleis, maar een straat. Een straat die we herkennen uit de Harry Potter series: Diagon Alley. Hier kocht Harry een bezem.

4

 1. Times Square – New York City, Verenigde Staten

Van straat naar plein. De Times Square kennen we allemaal wel. De drukte daar ook. Nu kunnen we het in alle rust bezichtigen.

5

 1. Heron Eiland – Great Barrier Reef, Australië

Hier hoef je je adem niet voor in te houden. De camera’s van google hebben voor ons gedoken, zodat jij dat niet hoeft te doen. En ja, dat is een echte zeeschildpad.

6

 1. Wilson Eiland, Great Barrier Reef, Australië

Nu gaan we van eiland naar eiland. We gaan dit keer niet onderwater, dus je kunt blijven ademen. Het uitzicht boven water is even mooi als onder water.

7

 1. Stonehenge – Wiltshire, Verenigd Koninkrijk

Deze prehistorische formatie aan stenen is nog steeds een mysterie. De een beweert dat het een begraafplaats was en de ander denkt dat het als een astronomisch klok werd gebruikt.

8

 1. Colosseum – Rome, Italië

De Romeinen wisten hier wel een show te geven, hoor. Van gladiatoren gevechten naar heuse zeestrijd tussen kleine schepen.

9

 1. Kohala kust – Hawaï, Verenigde Staten

Tijdens deze winterdagen zijn er een aantal plekken waar we het liefst willen zijn. De Kohala Kust is er één van.

10

 1. Everest Base Camp – Mount Everest, Nepal

Sagarmāthā, ook wel bekend als Mount Everest, is de hoogste punt op aarde. De overgrote meerderheid onder ons zullen niet verder kunnen komen dan de berg online te beklimmen. Niet zo spannend, maar wel een stuk veiliger.

11

 1. Cape Royds, Antarctica

We sluiten het af met Cape Royds, want pinguïns.

12

Mocht je zelf nog plekken zijn tegengekomen, behalve je eigen huis, laat het dan vooral weten!