54759d7b187360477619164

Eendjes voeren in het park met de kinderen? Je rijdt met de auto tot de waterkant en gooit de broodjes uit het raam naar het water. Een bezoekje aan een overledene? Je rijdt met de auto de begraafplaats op tot aan het graf, om vervolgens wel even uit te stappen om het bloemetje te leggen.
Toen ik een paar jaar terug in de VS op bezoek was bij een stel rasechte Amerikanen, viel me het al op. Waarom gebeurde alles -maar dan ook echt alles- met de auto? Zijn ze lui? Is het de autolobby? Weten ze niet beter?

Daarom vandaag een leestip voor jullie! In dit stuk van de correspondent wordt helder uitgelegd waarom Amerikanen zo weinig lopen, en dat ze juist graag méér zouden willen lopen.

 

Als afsluiter nog een leuk weetje:  in Amerika stemmen mensen die in wijken met stoepen wonen overwegend links, mensen in wijken zonder stoepen rechts.