Deze en andere spandoeken ‘sieren’ de straten in Sterrenwijk. ‘Wilders welkom’ is er nog zo een en ‘Ik bescherm mijn vrouw en kinderen’ en zo hangen er nog meer. Waar is al deze consternatie om te doen? In 2019 komt er een Azielzoekerscentrum, in het Pieterbaancentrum aan de Gansstraat. In 2017 komt het gebouw leeg te staan, dan gaan ze het verbouwen en vanaf 2019 komen er dus azielzoekers, 600 zoals ze het nu gepland hebben. De mensen in Sterrenwijk zijn hier fel op tegen.

Ik vind dit persoonlijk heel erg, die spandoeken gaan echt veel te ver. Aan de ene kant zijn mensen heel bekrompen, bevooroordeeld en slecht geïnformeerd en aan de andere kant is het zo veel gedoe om niets. Er zitten nu tbs’ers aan de gansstraat, wat is erger? En het is pas over drie jaar. Genant en onnodig dat vind ik het. Die mensen moeten zouden hun ogen uit hun hoofd moeten schamen.