De Zuid-Afrikaanse president Zuma moet geld terug betalen aan de Zuid-Afrikaanse schatkist. Hij had het geld eruit gehaald om zijn huis veiliger te maken. Vandaag oordeelde de rechter echter dat een amfitheater, een bezoekerscentrum, een kippenren en een zwembad niet hebben bijgedragen aan deze veiligheid en dat de president dus het geld niet had mogen gebruiken. Hoeveel er precies moet worden terug betaald bepaald het ministerie van Financiën binnen zestig dagen.

Zeg nou zelf, een amfitheater, een bezoekerscentrum, een kippenren en een zwembad dragen toch weldegelijk bij aan de veiligheid? Een amfitheater kan dienen als een muur, de kippen waarschuwen als er indringers op het terrein zijn en een zwembad is een soort gracht om het huis heen,  zodat het huis minder makkelijk te bereiken is. Alleen dat bezoekerscentrum draagt niet echt bij aan de veiligheid. Dit zal zich echter wel weer terug verdienen met de bezoekersgelden. Dus waar is die ophef nou helemaal over?

Ik maak natuurlijk een grapje, het lijkt mij volkomen terecht dat de president het geld terug moet storten. Een goede stap richting een Zuid-Afrika met minder corruptie!