Het hebben van een dak boven je hoofd is iets wat velen van ons als vanzelfsprekend beschouwen, maar miljoenen mensen over de hele wereld zijn dakloos. In een wereld met zoveel daklozen kan alles een huis zijn. Iets wat de straatartiest ‘Biancoshock’ heeft geïnspireerd voor zijn laatste kunstproject.

Zijn project, genaamd ‘Borderlife’, is te aanschouwen in Milaan. Biancoshock heeft op prachtige wijze miniatuur woningen gemaakt van rioleringen en putten.

Borderlife
Zijn kunstwerken bestaan uit een badkamer, een woonkamer en een keuken

 

hoewel het bijzonder hip lijkt, wil hij vooral een punt maken: elke droge plek is een woning of een dak voor degenen die dat niet hebben. Hiermee richt hij zich op het feit dat in Boekarest kinderen en volwassen niet óp straat, maar eronder leven.

Paraic O’Brien, Jim Wickens en Radu Ciorniciuc hebben voor Channel 4 News een prachtige documentaire in elkaar gezet over het leven in de ondergrondse stad van Boekarest.

Meer info over Biancoshock vind je hier op zijn website.