Met onze studie kijken wij naar wonen en gebouwen. Waar droom jij later van? Een klein huisje in de Alpen, een villa op de Canarische Eilanden of een penthouse in New York? Voor een beetje inspiratie en creativiteit volgen hier een aantal leuke, gekke, grappige en zeer artistieke gebouwen die ergens op de wereld te vinden zijn!

  • The Crooked House” (Polen): Twee architecten zijn project aangegaan om geïnspireerd op sprookjes een entree te maken voor een shoppingcenter. Ik vind het geslaagd.

 

  • The Basket Building” (Ohio, USA): Het moest een boodschappenmandje worden, en dat is gelukt! Helaas is dit geen appartementencomplex geworden, maar een plek voor kantoren.

 

 

  • Kansas City Library” (Missouri, USA): Wauw. In een woord wauw. De boeken zijn meer dan 7,5 meter hoog en bijna 3 meter breed. Alle afgebeelde boeken zijn suggesties van de bibliotheek zelf voor haar lezers.

 

  • And last but not least: “Stone House” (Portugal): Gebouwd als een vakantiehuisje voor de eigenaren, bestaat dit huis uit vier enorme rotsblokken. Het huis is inmiddels ook door toeristen ontdekt die er nu rondleidingen kunnen krijgen.