Deze week in het nieuws, het shirt waar menig reiziger op zat te wachten: het ICONSPEAK T-shirt met 40 universele tekens om je zelf verstaanbaar te maken in het buitenland. Van een klokje tot een bed met een dakje er boven en dokter, met deze 40 tekens zou je jezelf moeten kunnen redden in het buitenland. Drie Zwitserse vrienden hebben dit iconenpalet bedacht na een een avontuur in Vietnam met een gebroken motor.

Many times we were confronted with a language barrier that was only to be overcome by drawing signs, symbols or icons on a piece of paper, map, or into the dirt

Terwijl mijn vader vroeger op vakantie altijd steevast “Doe mij maar een biertje” tegen buitenlandse serveersters zei, kun je nu dus ook wijzen naar je borst. Noem het simpel, noem het geniaal. Met wat wijzen kun je duidelijk maken wat jij wilt. Tenminste.. dat hoop je! En dan moet je nog begrijpen wat je gesprekspartner zegt!

IconSpeak-travel-tshirt-7