Het regent
Het regent
De pannetjes worden nat…

Wat is het toch met Nederlanders en het weer? Zit het in ons DNA om elke dag weer te mogen praten, en vaak ook te klagen, over het weer of is het iets wat wij graag doen? De winters zijn niet koud genoeg en de zomers zijn niet warm genoeg, want wij willen alles! We willen sneeuwballen gooien, sleetje rijden en het liefst elk jaar een Elfstedentocht hebben en daarnaast vanaf juni in onze korte broeken lopen, elke dag richting het strand kunnen rijden en vooral geen druppeltje regen zien als we met onze caravan op de camping staan.

En dit is nog zoiets: elke nieuwsuitzending eindigt met het weer, waarbij de nieuwslezer met een leuk bruggetje probeert te vragen aan de desbetreffende weerman- of vrouw of we morgen toch alsjeblieft iets beter weer mogen krijgen. Na alle aanslagen, verkiezingen en hongersnoden in de wereld, die in het nieuws voorbij komen, mag de afsluiter altijd naar het weer gegaan. Blijkbaar zijn wij als Nederlanders verknocht aan het weer.

Deze maand april kwam er ook niet goed vanaf; de natste in 15 jaar, de koudste Koningsdag sinds 30 jaar en met sneeuw als afsluiting. Dan kan ik nu toch weer een keer met goed nieuws komen: het wordt beter weer! Om in goede traditie af te sluiten met het weerbericht voor de komende dagen, kan ik u vertellen dat het vanaf zondag niet meer gaat regenen, de zon vaker tevoorschijn gaat komen en dat de temperaturen weer ‘normaal’ worden richting de 15 graden. En wij als Nederlanders worden daar blij van!