Afgelopen weekend verregende Best Kept Secret, een week eerder schuilde ondergetekende nog een kwartier onder een stuk zeil voor een extreme regenbui op Pinkpop. De Nederlandse festivalzomer is niet alleen maar zonneschijn. Dat heeft ook minister Bussemaker gedacht en kwam maandag 20 juni met het ‘Slecht Weer Fonds’ voor de verregende festivals. Storm, regen, hagel, lege stoelen en omgewaaide tenten.. het kan leiden tot drama op het terrein en geannuleerde festivals (denk Rock Am Ring dit jaar en Pukkelpop een paar jaar geleden). Het weer kan flink roet in het eten gooien, maar via de nieuwe regeling kunnen festivals die tekorten hebben opgelopen door het weer subsidie krijgen. Echter is deze regeling alleen voor festivals die al subsidie krijgen, en dat krijgen de meeste festivals in Nederland niet.

Zo ik er nu over na denk heeft het wel op elk groot festival waar ik heen ben geweest geregend. Het is even door de zure appel heen bijten maar uiteindelijk heb ik goede herinneringen over gehouden aan die natte feestjes. Poncho aan en gaan. Trouwens, waarom hebben poncho’s korte mouwen?!?

Bijvoorbeeld Dave Grohl, de Foo Fighters en de “fucking” regenboog. Echt super rock en roll natuurlijk..

Op Concert At Sea in de stromende regen. Toepasselijke titel voor een regendans 😉

En Bastille op Rock Werchter nadat het gehageld had. Alle poncho’s in de lucht!

De modderpoel dat zich de Pinkpop camping noemde dit weekend was daarentegen wel extreem niet oke. Maar goed, ik begrijp dat voor de kleine gesubsidieerde festivals een ‘Slecht Weer Fonds’ best een uitkomst is omdat je voor zulke festivals geen 195 euro voor een kaart betaald en misschien wel niet gaat als het slecht weer is. En dat scheelt inkomsten voor de organisatoren. En omdat het weer in de toekomst steeds extremer gaat worden, zijn we voorlopig niet af van die regenbuien. Poncho’s mee dus!