Even voorstellen: Oikos Online ’17-’18

Het collegejaar is al weer een tijdje bezig en de eerste tentamens zijn voor velen ook al weer achter de rug. Dit betekent dat het ook weer tijd is om te beginnen met Oikos Online, wat jullie natuurlijk jammer genoeg hebben moeten missen tijdens de zomervakantie. Dit jaar staat er een 10-koppige commissie klaar om jullie te voorzien van boeiende artikelen over van alles en nog wat, variërend van kritische meningen tot persoonlijke ervaringen. De eerste 5 zullen zich in dit artikel even aan je voorstellen.

Beste lezer,

Ik ben Nika Lindhout, 20 jaar, en tweedejaars studente sociale geografie en planologie. Als Lelystedeling reis ik elke dag anderhalf uur heen en weer met het openbaar vervoer. Maar het feit dat ik elke dag de mooiste treinreis van Nederland mag maken, maakt het wel een stukje beter.

Naast Oikosonline neem ik dit jaar, net als vorig jaar, ook deel aan het Geosciences honours program. Als honours studente kun je mij daarom elke dinsdagmiddag ‘vrijwillig’ in de collegezaal vinden. Op donderdagavonden en zaterdagen kun je mij meestal vinden in the Sting in Lelystad, waar ik als verkoopmedewerkster mijn geld verdien. En op dinsdag- en vrijdagavonden dans ik, in totaal vijf uur per week.

In mijn spaarzame vrije tijd doe ik graag een drankje met vriendinnen, heb ik een (uit de hand gelopen) Netflix-verslaving en knuffel ik graag met mijn twee honden.

Het ligt misschien een beetje voor de hand als SGPL-student, maar ik houd ontzettend van reizen. Afgelopen zomer ben ik wezen backpacken in Nicaragua (heel gaaf!) en plannen voor aankomend jaar zijn alweer in de maak.

Mijn missie bij Oikos Online is om planologisch getinte artikelen te schrijven waar zelfs sociaalgeografen even de tijd voor willen nemen. Natuurlijk zal ik mij hier niet tot beperken. Groetjes!

Hallo beste lezers!

Mijn naam is Finn Thiemann, 21 jaar oud en ik ben een tweedejaars student sociale geografie en planologie. Ik ben geboren en getogen in Maastricht in het zonnige zuiden van ons interessante landje, maar woon sinds een jaar of twee in mijn studentikoze paleis aan de Amsterdamsestraatweg. Ondanks dat het afscheid van mijn geliefde stad me aan het begin zwaar viel heb ik het nu enorm naar mijn zin in dit mooie stadsie. Zoals de meeste SGPL-studenten koester ik een grote nieuwsgierigheid voor de wereld om mij heen en alles dat zich daarin afspeelt. Hierover leren en lezen is natuurlijk interessant maar liever ervaar ik het zelf door erop uit te trekken en ik ben dan ook graag buiten. Zo behoren wielrennen en wandelen tot mijn hobby’s en ga ik het liefst zo vaak als maar kan op reis. Dat hoeft voor mij niet eens zo heel ver, er zijn naar mijn mening namelijk genoeg interessante plekken te ontdekken op relatief korte afstand van huis. Ik zie er naar uit om dit jaar artikelen te gaan schrijven over een heleboel zaken die ik in de wereld om me heen zie en die me bezighouden, en ik hoop dat ik jullie lezers daar ook mee kan entertainen!

Groetjes,

Finn

Beste medestudenten en leergierigen!

Mijn naam is Yannick Bouten (spijtig genoeg ook wel eens afgekort tot Yani), 19 jaar oud en 2de jaars student SGPL. Ik was vorig jaar ook al lid van Oikos Online en dit jaar ben ik zelfs voorzitter van deze superleuke übergave commissie, ondanks dat ik de jongste van het stel ben. Ik ben afkomstig uit Roermond, wat ingeklemd zit tussen België en Duitsland (dus hallo goedkope drank!). Maar sinds een half jaar heb ik dit pareltje aan de maas ingeruild voor het mooie (en zelfs minder toeristische) Utrecht, waar ik op een steenworp afstand van station Vaartsche Rijn woon. Ik ben net zoals de meeste SGPL’ers een echt wereldmens en ga ook graag op reis, van de VS tot Israël en van IJsland tot Singapore en alles daar tussenin. In m’n vrije tijd ben ik veel op de V.U.G.S.-kamer te vinden, wat niet echt bijdraagt aan de studieprestaties. Mocht ik daar niet zijn dan vind je me waarschijnlijk wel in een kroeg met goedkoop bier of vastgeplakt aan m’n PS4 en heb ik net zoals de meeste mensen een netflix probleem. Ik heb er weer zin in om leuke artikelen te gaan schrijven en ik hoop dat jullie net zo veel zin hebben om ze te gaan lezen!

De groeten,

Yannick

Heyhoi,

ik ben Gido Stoop, 20 jaartjes oud (tegen de tijd dat dit gepubliceerd wordt misschien wel 21) en derdejaars SGPL student. Ik ben geboren en getogen in Sevenum, een klein dorpje in Limburg. Hier ben ik natuurlijk erg trots op. Toch ben ik tegenwoordig steeds vaker te vinden in Utrecht op de super chaotische IBB waar ik ook mijn weekenden doorbreng (sorry pap en mam).

Je kunt me herkennen omdat ik een actief V.U.G.S.’er ben en alle activiteiten probeer bij te wonen, daarnaast heb je me misschien wel eens zien fietsen door Utrecht. Ik werk namelijk bij Deliveroo en daarbij race ik meerdere keren per dag door de binnenstad heen. Vaak alleen in een t-shirtje, want dat is goed voor de weerstand. Ik bezorg extra veel in de stromende regen, want dan willen mensen zelf niet de deur uit, dus mag ik dat voor hun doen. Helaas gaat veel van het geld dat ik hieraan verdien ook weer op aan bier en vliegtickets.

Met als hobby’s uitgaan en reizen ben ik best wel een doorsnee V.U.G.S.’er. Ik ben iedere week dat ik vrij heb van de universiteit wel ergens in het buitenland te vinden, in het speciaal in Oost-Europa, wat mij enorm fascineert. Zo was ik deze zomer 8 weken lang op reis, waar ik van Zweden naar Warschau ben gelift, om vervolgens naar Oekraïne te gaan. Madrid en Israel staan de komende maanden op de planning. Daarna kan ik hopelijk de Buitex voor de derde keer op rij meepakken. Toch heb ik ook nog een andere niet zo doorsnee hobby, ik spring namelijk graag van en over muurtjes. Deze sport is het meest bekend als parkour of freerunning en hiermee kom ik zo nu en dan op de meest willekeurige plekken in Nederland terecht om met andere mensen te springen.

Ik hoop jullie dit jaar te verblijden met sociaal geografische artikelen over dingen die ik meemaak, zie of ik simpelweg op het internet vind. Dit kan gaan over de meest afgelegen plaats op deze aardbol, maar ook over alle mooie geheimen die Utrecht zelf rijk is.

Beste lezer,

Ik ben Minka en ik ben 20 jaar oud. Dit is mijn eerste jaar SGPL en ik heb er onwijs veel zin in! Ik woon op dit moment nog bij mijn ouders in Barendrecht (aanhangsel van Rotterdam, ik ben dan ook een volbloed Rotterdammert) maar ik hoop zeer spoedig vaker dan eens in de twee weken na een nachtje stappen in Utrecht te mogen slapen.
Hetgeen dat ik het meeste doe in mijn “vrije” tijd is procrastineren door middel van lezen, muziek luisteren, chillen met vrienden en ook heb ik op goede hoop binnen 2 jaar 3 muziekinstrumenten aangeschaft (Gitaar, Ukulele en een Keyboard) en probeer ik mezelf wat aan te leren. (Gaat niet heel denderend moet ik zeggen.) Ik ben ook niet vies van een concertje hier en een festival daar, en dat is ook te zien aan mijn eeuwig lage banksaldo.

Zelf ben ik vrij sterk van mening en ik vind het heel leuk om mensen op een andere manier ergens over na te laten denken dan normaal. Voor de rest ben ik erg geïnteresseerd in stadsgeografie en stadsvernieuwing; voornamelijk die van Rotterdam, dus daar zal je zeker iets van voorbij kunnen zien komen in mijn artikelen. Veel leesplezier!