Even voorstellen (deel 2): Oikos Online ’17-’18

Eerder deze week heb je kennis kunnen maken met de eerste helft van de Oikos Online commissie van dit collegejaar. Vandaag stelt de andere (maar zeker niet minder belangrijke) helft zich ook even kort aan je voor.

Hey!

Ik ben Suzanne, 19 jaar oud en tweedejaars  SGPL studente. Ik woon nu een jaar in Utrecht in een gezellig studentenhuisje, maar ik kom uit Barendrecht (oftewel ‘Rotterdam, maar dan zeg maar net niet’). Vroeger wilde ik altijd journaliste worden, en verhalen vertellen vind ik nog steeds een van de meest fantastische dingen ooit. Dat doe ik graag door te schrijven en muziek te maken. Graag tokkel ik wat weg op gitaar en piano terwijl ik daar vals bij zing. Ook vind ik alles wat met kunst te maken heeft is dubbelop  super! Laat mij los in een willekeurig museum en ik ben zo een paar uur zoet. Toch ben ik juist sociale geografie en planologie gaan studeren. Deze wereld is immers een van de allermooiste kunstwerken.

Verder heb ik nog een grote liefde voor koffie, bier,  reizen en hangmatten (het liefst alles tegelijkertijd). Om lekker crea-bea bezig te blijven en misschien een deel van die kinderdroom in leven te houden schrijf ik dit jaar dus voor Oikos. Ik hoop dat ik jullie kan boeien met mijn kleine verhaaltjes over de grote wereld en ik heb er in ieder geval super veel zin in!

Groetjes!

Olaah beste lezers!

Mijn naam is Nadeshe Ferdinandus, 19 jaar oud en tweedejaars SGPL student. Geboren in Hoogvliet (het dorp en niet de supermarkt) kom ik dus niet uit ons mooie stadsie. Door mijn ‘Rotterdamse roots’ kan er ook nog wel eens iets heel plat uit me muil komen, maar agh ik ga d’r niet over lopen te zeiken. Na weinig geluk te hebben gehad bij de SSH heb ik al in 2 huizen gewoond tot nu toe, waar binnenkort een derde (en hopelijk laatste) aan toegevoegd zal worden. Met hobby’s als tekenen, special effect make-up, schilderen, lezen, sporten, eten en dutjes doen zou je bijna denken dat onze ‘o zo drukke studie’ net fftjes iets teveel voor me is. Verder houd ik natuurlijk net als elke goede V.U.G.S.’er van reizen en met het kleine beetje Indonesisch bloed in me (wat eigenlijk gewoon niet te zien is) is mijn eerste verre reisdoel dan ook het land van mijn voorouders. Zoals elke standaard student is uitgaan natuurlijk ook een van mijn wekelijkse bezigheden. Dit allemaal probeer ik dan ook te financieren met mijn nieuwe baantje als serveerster. Hier leer ik een hoog tolerantie vermogen op te bouwen voor de soms ‘briljante’ opmerkingen van gasten. Dit terwijl ik me ook nog in sta te houden om niet alles zelf op te eten. Verder kun je me herkennen aan het feit dat ik altijd heel enthousiast en fanatiek meedoe aan elke bier-estafette. Hier heb ik gemerkt dat hoe verder in het toernooi ik kom, hoe slechter ik tegen mijn verlies kan. Op het eind van een gemiddelde stapavond denk ik vaak dat ik erg capabel ben, terwijl dit in het echt meestal ff net andersom is.

Ik kijk er erg naar uit om dit jaar artikelen te schrijven over de vaak random dingen om me heen die
mij bezighouden en mij interesseren. En hopelijk hebben jullie als lezers daar natuurlijk ook een
beetje zin in!

Groetjes,
Nadeshe

Hoi Oikos lezers!

Ik ben Femke, 19 jaar (bijna 20) en alweer derdejaars SGPL, en ook derdejaars Oikos. Inmiddels bijna 2 jaar geleden heb ik mijn mooie Vogelaarwijk Overschie in Rotterdam ingeruild voor het pittoreske, maar ook verre Zuilen. Fietsen naar de Uithof beschouw ik dan ook als sport, want het duurt aardig lang voordat je er bent. Binnen het vakgebied liggen mijn interesses in maatschappelijke vraagstukken, politiek, en milieu & duurzaamheid. Momenteel ben ik dan ook bezig met een minor in milieuwetenschappen, en ben ik bezig met vakdeficiënties voor fysische geografie voor de master Geografie: educatie en communicatie. Alleen die scriptie, daar wacht ik nog een jaartje mee. Ik blijf dus nog wel even hangen in het Ruppertgebouw. Elke donderdagavond vind je mij in Parnassos, waar ik zing in het Utrechts Studenten Koor en Orkest. Af en toe geven we met het USKO een concert, één keer in het jaar gaan we op een heus Bach-kamp, en ook op tournee naar een buitenlandse bestemming (geografisch verantwoord!). Reizen vind ik dan ook fantastisch, maar helaas ben ik tot dusver nog niet heel ver gekomen. Verder word ik enthousiast van foute kersttruien, verzamel ik (interessante) stenen van overal waar ik naar toe reis, en bak ik graag een taart of twee.

Veel leesplezier dit jaar!

Hoi!

Ik ben Carlijn van Leeuwen, 21 jaar en derdejaars van de studie. Ik woon nu al een paar weken in het prachtige Utrecht en heb het hier enorm naar mijn zin. Nu ik eindelijk in Utrecht woon, kan ik mijn grootste hobby met enige regelmaat uitvoeren. Namelijk dansjes maken op heerlijke muziek, soms en vaak wel iets vaker dan soms onder het genot van een heerlijk drankje. Na in een aantal commissies te hebben gezeten waarbij er vooral activiteiten werden georganiseerd, leek het mij er leuk om een ander soort commissie te doen. Mijn persoonlijke interesse binnen ons vakgebied zijn voornamelijk Politieke geografie en Ontwikkelingsgeografie. Het lijkt mij daarom ook erg leuk om deze richtingen uit te spitten opzoek naar leuke, interessante en misschien wel controversiële onderwerpen. Juist het starten van een discussie en mensen aan het denken zetten lijkt mij een mooie beloning voor een artikel. Natuurlijk houd ik zoals een echte geograaf van het maken van mooie reizen. Elk (kalender) jaar heb ik een doel om meer (nieuwe) landen te bezoeken als het jaar hiervoor. Dit jaar zal het wel een uitdaging worden want in 2017 bezocht ik 6 nieuwe landen.