Nieuw Zeeland is bekend van de kiwi, Lord of the Rings en de Maori´s. Het bestaat uit twee grote eilanden en is onderdeel van de Gemenebest landen. Nieuw-Zeeland is ontdekt door de Groninger Abel Tasman in 1642. Hij noemde het Statenland, omdat men aannam dat ze bij het eiland aan de Argentijnse kust waren. Later is dit veranderd naar Nieuw-Zeeland, vernoemd naar de Nederlandse provincie Zeeland waar veel zeevaarders vandaan kwamen. Echter is met alle technologie Nieuw-Zeeland nog steeds niet juist in beeld gebracht. Het wordt nog al eens vergeten op kaarten. Daarom is Tourism New Zealand nu begonnen met de kreet: #getNZonthemap.

Ze zeggen zelf: “As a world-class destination, it’s unfathomable that New Zealand is left off world maps. New Zealand is bigger than the United Kingdom. We’re over two-thirds the size of Japan and Germany. We have a lake the size of Singapore, a mountain range larger than the European Alps, and more coastline than California.”

Zij hopen dat er aandacht komt om Nieuw-Zeeland op kaarten te krijgen. De site http://worldmapswithout.nz verzamelt alle kaarten waar ze niet of verkeerde kaarten. Hieronder staan enkele voorbeelden van ze:

 

Op het vliegveld van Pyongyang mist een land?

Ook in de film van Star Trek mist er iets.

 

Het t-shirt mist ook nog een land.

 

Super leuk om aan je muur te hangen, maar doe het wel goed!

Een leuke puzzel van de wereld, met bijna alle landen!

Ook dit Griekse toiletpapier slaat Nieuw-Zeeland over!

Leuke plaatjes voor op je Facebook timeline.

 

Een reactie luidde: NZ: legendary.

Op deze kaart staat Nieuw-Zeeland er op, maar bijna op de juiste plaats!

Er is dus nog een hoop werk aan de winkel voor Nieuw-Zeeland. Gelukkig doet ook de premier Jacinda Ardern mee met het promotiefilmpje, zodat Nieuw-Zeeland weer echt op de kaart komt!