No Access Card Needed #2

In deze rubriek genaamd No Access Card Needed (Voorheen Van Unnik Praat) krijgen we een kijkje in de keuken bij SG&PL. Docenten, studenten, stagiaires of andere SG&PL insiders komen aan het woord in deze rubriek. Vandaag presenteren wij Jos Bierbooms, onze studieadviseur die ons jammer genoeg gaat verlaten, met een positief verhaal.

Vanuit het Ambtenarenparadijs: vrolijk stemmend nieuws!

Beste studenten,

Het is al weer even geleden dat ik jullie iets heb verteld over het KGB gebouw en hoe sgpl blij gemaakt werd met een dode mus. In plaats van een onderwijsgebouw kregen we een complex met vier verdiepingen laboratoria waar we niets aan hebben, waarin slechts drie zalen zaten die we met beta moeten delen, drie inpandige afwerkplekken voor de studieadviseurs en een tochtig hol genaamd student affairs. Vandaar dat ik besloten heb om dit keer een positief stukje te schrijven.

Eerst dacht ik aan een verhaal over het Vening Meineszgebouw. Het gloednieuwe kantoor van onze faculteit waar het prettig toeven is, met gratis koffie en thee, hoera! Het uitzicht op de botanische tuin is adembenemend en de binnenruimtes zijn mooi en ruim ingericht. Helaas hebben jullie, studenten, daar niet veel aan. Het Vening Meineszgebouw is een ivoren toren, of, als we de kleur in ogenschouw nemen, een rotte kies. Er zijn geen onderwijsruimtes. Studenten die een docent willen spreken, moeten zich laten registreren, waarna ze door een detectiepoortje kunnen. De faculteit is heel blij met het nieuwe gebouw, wat merkwaardig is voor een club die zich laat voorstaan op “community-building” en die contacten met studenten wil stimuleren… Ik voel me in dit gebouw meer een gemeenteambtenaar op kantoor dan een docent aan de universiteit. Dat van die community moeten we voortaan maar met een korreltje zout nemen bij een faculteit die niet eens de moeite heeft genomen om studenten uit te nodigen voor de opening (in tegenstelling tot alumni en familieleden). Welke halve zool bedenkt nou zoiets? Gelukkig doet de receptie niet moeilijk: als je zegt dat je voor mij komt, dan krijg je een bezoekerspas en kun je doorlopen naar de vijfde verdieping. En als het te druk is bij de receptie dan spring je toch gewoon over de poortjes heen? Niemand die het ziet, want de poortjes zijn strategisch uit het zicht van iedereen geplaatst, vlak bij de liften…Ik heb het zelf inmiddels al een paar keer uitgeprobeerd (wij moeten ook met een pasje naar binnen en dat ding is weleens zoek). Een voordeel is dat je, eenmaal binnengekomen in de zwarte toren, gratis koffie en thee kunt tappen. Gewoon doen, iedereen is welkom bij me!

Maar goed, ik heb jullie een positief verhaal beloofd: ik heb een nieuwe collega studieadviseur! Ze heet Vera Cortenraede en is 3 dagen per week te vinden in het KGB gebouw, in kamer 120D. Op maandag heeft ze inloopspreekuur. Vera is geknipt voor de functie; niet alleen kent ze sociale geografie en planologie van binnen en van buiten – ze was student èn junior docent bij ons – maar ze heeft ook nog eens twee jaar gewerkt als studieadviseur in Amsterdam. Ze kent het klappen van de zweep en hoeft niet of nauwelijks te worden ingewerkt. Ben ik even niet of slecht bereikbaar? Ga naar Vera! Omdat we met zijn tweeën zijn hebben we ook een nieuw mailadres:  studieadviseur.sgpl@uu.nl.

Ikzelf ga me wat meer toeleggen op beleid en onderwijs, maar ik ben natuurlijk nog wel beschikbaar voor allerlei studiegerelateerde vragen. Natuurlijk zijn jullie allemaal nog van harte welkom voor advies. Ikzelf zit op dinsdag woensdag en vrijdag in Barad Dûr en donderdag in het KGB gebouw. Kom maar langs!

Ben je ziek of heb je pukkels, loopt de ketting van je fiets,

Vraag dan Vera of vraag Jos eens om advies

Heb je veel te veel gezopen of een hele rotte kies?

Vraag dan Jos of anders Vera om advies

Om advies, om advies, vraag dan Vera of vraag Jos eens om advies

 

Wil je hondje soms niet eten, is je hospita een zeur?

Ben je d’inschrijving vergeten, naar de studieadviseur!”

Doet je partner het voortdurend met een Hagenees of Fries

Vraag dan Jos of anders Vera om advies

Ga je na een zware wedstrijd door je enkel of je lies

Spoed je dan naar Jos of Vera voor advies

Om advies, om advies, vraag dan Vera of vraag Jos eens om advies

 

Ben je brak, kun je niet pitten, heeft je mond een vieze geur

Zie je ’t eventjes niet zitten, naar de studieadviseur!

 

Om advies, om advies, vraag dan Vera of vraag Jos eens om advies

 

(vrij naar: er is leven na de dood – Freek de Jonge met de Nits)

 

Jos Bierbooms