Week One Recap!

Terwijl ik waarschijnlijk net aan het ontwaken ben, wordt dit artikel al op internet geplaatst. Vandaag is mijn allereerste dag van college en ik ben ontzettend benieuwd hoe de colleges hier in Amerika gaan zijn. Daar kan ik echter nu nog niet over vertellen, maar gelukkig heb ik in mijn allereerste week al genoeg meegemaakt. Ik heb mijn eerste indrukken van Amerika als land en ook de campus al opgedaan, mijn eerste verhaal vanuit Amerika wordt dan ook een recap van de eerste week. Het volgende hoofdstuk van Mijn Amerika Avontuur: Week 1 Recap!!!

Walmart
Het is een ervaring die je eigenlijk wel moet meemaken als je in Amerika bent. De Walmart Superstores zijn werkelijk zo groot dat je er alles, maar daardoor ook niks kan vinden. Ik ging samen met mijn huisgenoten inkopen doen, want we hadden ook flink veel spullen nodig: van beddengoed tot pasta en van klerenhangers tot tandpasta. We hadden ook rijst genoteerd op ons lijstje, waarna je gaat bedenken in welk gangpad dat zal liggen. Gelukkig had de Walmart boven elke gangpad een groot bord opgehangen waarop je kon lezen wat er in dat gangpad te vinden is. Als rijst echter niet bij de ‘Asian Food’ blijkt te liggen, ga je toch beginnen rond te dwalen waar het wel ligt. Merkwaardig genoeg blijken de medewerkers de hele winkel uit hun hoofd te kennen. Elke keer als we om een specifiek product vroegen, werden we meteen de naar de juiste paden gewezen. Na een lange tijd shoppen besloten we maar te gaan staken met de producten, we hadden nogal veel ingeslagen. Zo veel zelfs dat bij de zelfscan een medewerkster aan ons vroeg of het allemaal wel lukte en of we nog help nodig hadden. Later keek ze dan ook gretig toe hoe wij alles mee zouden krijgen, maar het lukte gelukkig wel.

Dit pad gaat net zo ver als de horizon reikt en dan is dit pas een van de hoofdpaden

De Campus
Ik heb alvast de tijd genomen om rond te lopen over de campus, het is echt indrukwekkend! Er zijn bijna alleen maar gebouwen met een gave architectuur (in tegenstelling tot wat er op de uithof staat) waarbij veelal rood en wit wordt gebruikt in de gebouwen. Jammer genoeg is het vrij droog in deze periode, en ziet de campus er heel dood uit. Al het gras is bruin/grijs en bijna alle bomen hebben logischerwijs geen bladeren meer. De campus was ook uitgestorven qua studenten, de lessen begonnen afgelopen week nog niet, dus niemand had een reden om op de campus te zijn. Er is echter aan eekhoorns geen genoeg. Overal waar je kijkt zie je van die kleine, schattige knuffelbare diertjes rennen en in bomen klimmen, dat vrolijkt mij toch wel elke dag op.

De bibliotheek geldt wat mij betreft toch wel als mooiste gebouw, hij staat ook niet voor niets centraal aan de voorkant van het grote park op de campus.

Virale infectie
Uiteraard kan niet alles goedgaan en ben ik na een paar nachten achter elkaar slecht slapen naar de campusdokter gegaan. Ik kampte met hoesten, hoofdpijn, pijn in m’n borst, constant rillingen van de kou terwijl het eigenlijk niet koud was en andere kleine dingetjes. Leuk allemaal testjes met de verpleegsters gedaan, komt het erop neer dat ik een virale infectie heb opgelopen, waarschijnlijk in het vliegtuig. Het was niet de griep, maar desalniettemin een virale infectie en daarmee kan je andere mensen aansteken. Dus ik kreeg een mondkapje die ik maar moest gaan dragen in het bijzijn van anderen. Ik heb het een uur volgehouden en heb daarna toch besloten om te kappen met het mondkapje. Alvast mijn excuses aan anderen als ik die heb aangestoken… Ofzo.

Je kan vast wel begrijpen waarom ik dit niet lang heb volgehouden…

De groep internationale studenten hier is heel gezellig. Zo ben ik al met een aantal mensen gaan poolen en naar een bar geweest. Er zijn ook nog plannen in de maak, zoals een basketbalwedstrijd van de Oklahoma Thunders tegen Miami Heat deze vrijdag. Het heeft alleen ook een klein nadeel: Het is zo wennen om geen Nederlands te spreken hier, ik moet constant in het Engels praten. Ik betrap mij er nu al op dat ik af en toe in het Engels aan het denken ben. Gelukkig kan ik af en toe nog met het Nederlands bezig zijn, door het schrijven van deze artikelen. Tot de volgende keer!