Deze zomer naar Argentinië?

Nu ons reisverbod verlengd is tot ergens diep in mei, zullen we onze mooie reisjes door de wereld weer even uit ons hoofd moeten zetten. Toch blijft er een sprankje hoop voor deze zomer, die weer gevuld kan zijn met warme stranden, exotisch eten en steden ver weg. Omdat we altijd kunnen dromen over reizen naar verre warme oorden, is dit artikel bedoeld om iedereen weer even te prikkelen, want waarom niet?

Een vliegtuig is alles wat je nodig hebt om van Schiphol weg te komen en te landen op Aeroporto Internacional Jorge Newbery midden in Buenos Aires. Dat vliegveld is vernoemd naar Jorge Newbery, een Amerikaans-Argentijnse piloot die een heleboel mooie dingen heeft gedaan in zijn leven. Rustig maar, verder zal ik dit soort tourgids-feitjes niet meer noemen. In Buenos Aires zijn ontzettend veel dingen te doen, eten bij hippe parrillas (we doen net alsof ze open zijn) in Palermo, de koloniale geschiedenis proeven in en rond San Telmo of La Bombonera bezoeken. Dat is de plek waar Maradona fans afgelopen najaar nog enorm in rouw waren vanwege het overlijden van hun idool. Daarnaast is de wijk La Boca bekend om zijn kleurrijke muren. Een perfecte plek voor wat rare vakantie foto’s.  

Daarnaast schijnt het eten in Argentinië ook niet verkeerd te zijn, als je een liefhebber bent van vlees dan. De barbecues zijn het nationale gerecht en je kunt in elke Argentijnse stad een tentje vinden met een heerlijke menukaart. Verder kan je heel gemakkelijk ergen een choripan halen. Dit bestaat uit geroosterde chorizo met paprika, ui en chimichurri tussen twee geroosterde broodjes. Toch beter dan hollandse aardappelen, en als je niet in Bueños Aires bent, heel simpel zelf te maken. 

Mocht er een geograaf zijn die liever de natuur in trekt dan spaanstalige steden bezoekt, dan zit je ook goed in Argentinië. De grootste waterval van de wereld Las Cataratas del Iguazú (spreek ik dat goed uit?) zijn te vinden in het noorden van het land. De waterval wordt gevoed door de Iguaçu rivier, die voor een groot deel de grens tussen Brazilië en Argentinië markeert. Daarnaast zou je een keuze kunnen maken uit een van 30 nationale parken, met gletsjers en prachtige meren.  Het reserva ecologica is een biodiversiteit-initiatief van de stad Buenos Aires en komt in de buurt van een gratis dierentuin. Wel vooral met vogels en planten, maar dat is juist heel rustgevend. 

Ik ben er toch vrij zeker van dat we allemaal ontzettend graag weer op vakantie willen gaan deze zomer. Om nog even vol te kunnen houden, denk dan aan de verschrikkelijke dingen die bij een vakantie horen. Het plannen van het hele gebeuren, beslissen wat je gaat doen en waar je naar toe gaat. Drukke vliegvelden, schreeuwende baby’s op elke plek waar je niet snel weg kan lopen en zakkenrollers die je net te slim af zijn. Toch, zodra het weer kan, neem ik al die dingen voor lief en zit ik zo snel mogelijk weer naast een schreeuwende baby in een vliegtuig op weg naar de zon. 

Kopfoto: Matthew Armstrong, WikimediaCommons. https://commons.wikimedia.org/wiki/Buenos_Aires#/media/File:Hip%C3%B3dromo_Argentino.jpg