December is de maand van de feestdagen. Met sinterklaas, kerst en nieuwjaar is het een maand waarin meer dan genoeg gefeest kan worden. Maar er zijn zo veel meer feestdagen in het jaar, en dan heb ik het niet over de standaard feestdagen zoals pasen, pinksteren en bevrijdingsdag. In dit artikel zal ik je kennis laten maken met de feestdagen die je dit jaar waarschijnlijk gemist hebt, maar die je komend jaar gewoon weer in kan halen.

Alcohol

Er zijn meer dan genoeg dagen in het jaar die in het teken staan van alcohol, wat voor de gemiddelde student zeker van belang is. Het jaar begint al goed, want op 1 januari is het Bloody Mary dag. Wie daar niet zo van houdt hoeft niet lang te wachten, want op 25 januari is het al weer Irish Coffee dag. Maar mocht sterke drank of koffie nou niet zo je ding is dan kun je je lekker laten gaan op drink wijn dag, want dat is namelijk op 18 februari. Ondanks al die feestdagen zijn er ook dagen die meer in het teken staan van herdenken. In de nacht van 6 op 7 april is het New Beer’s Eve waarop het einde van de alcoholdrooglegging in de Verenigde Staten herdacht wordt (uiteraard met drank).

Gewoon omdat het kan

Wil je ook gewoon eens een keertje wat raars kunnen doen in het openbaar, zonder dat je raar aangekeken wordt? Dan zijn er ook genoeg dagen waarop je je lekker uit kan leven. Op 7 januari kun je lekker zonder broek met de metro, want dan is het No Pants Subwayride Day. Maar voor wie nu niet in Rotterdam of Amsterdam woont (of er niet heen wilt) is er ook nog een alternatief. Op 4 mei is het namelijk No Pants Day, waarop je de hele dag je ding kunt doen zonder broek. Mochten deze dagen voor je nou iets te heftig zijn, dan kun je ook op genoeg andere dagen gek doen. Op 28 februari is het slaap in het openbaar dag. Dus had je altijd al een keertje ongestoord willen slapen op de uni (wat je denk ik al doet maar toch) of ergens anders in het openbaar, grijp dan je kans.

Vind je het jammer dat je je paper niet meer kan schrijven in Comic Sans. Geen ramp want op 3 juli is het Comic Sans dag. EN ANDERS KAN JE OP 22 OKTOBER ALLES IN CAPSLOCK SCHRIJVEN. Zo kan je al je frustraties kwijt. Deze kan je ook kwijt op 5 december. Dan is namelijk de internationale Ninja Day.

Komende twee weken draait het echter niet om een van deze feestdagen. Wij als commissie gaan er komende twee weken ook even tussenuit om te genieten van de kerstvakantie. Op 8 januari is het volgende artikel weer te lezen!

Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een veelgelezen oikos in 2018!